Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina D
15.10.2013 20:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Maďarsko - Andorra 2:0

Fotbalisté Maďarska po minulé drtivé porážce v Nizozemsku v poměru 1:8 neměli vývoj této skupiny ve svých rukách a museli čekat na zaváhání dvou svých konkurentů. Turecko sice svůj zápas prohrálo, ovšem Rumunsko zvládlo roli favorita s Estonskem a Maďaři tak po hubené výhře 2:0 nad trpaslíkem z Andorry obsadili třetí místo ve skupině se sedmnácti body. Andorra suverénně obsadila poslední pozici s nula body na kontě a s celkovým skóre 0:30!

Andorra nyní odehrála s Maďarskem velmi slušný zápas a opravdu nebyla daleko ke vstřelení své první branky v kvalifikaci. V prvním poločase byla k vidění jedna větší příležitost na každé straně. Po čtvrthodině hry pálil z hranice pokutového území domácí Nemanja Nikolić, u levé tyče byl včas brankář Pol a odvrátil první pohromu. Deset minut před přestávkou hrozil na druhé straně Sonejee, ale jeho střela před poloprázdnou brankou byla tečována na roh.

Hosté byli blízko vedoucí trefě ihned po změně stran. Emili García to zkusil z velké dálky po zemi a jeho pokus netrefil domácí svatyni pouze o decimetry. Nicméně Maďarsko potvrdilo úlohu favorita v 51. minutě a šlo do vedení. Po pasu Dzsudzdsáka se k hlavičce dostal zcela osamocený Nikolić a s přehledem hlavičkoval do volného prostoru. O tři minuty později mohl navýšit vedení Maďarska Koman, jenže v tváří tvář proti Polovi neuspěl.

Dvacet minut před závěrečným hvizdem mohl srovnat stav utkání znovu aktivní Martínez. Právě k němu propadl centr z levé strany, ovšem brankář Király se skvěle přesunul a famózním způsobem jeho pokus zneškodnil. Domácí se uklidnili v 76. minutě po vlastní brance Ildefonse Limy. Po centru obránce Vanczáka chtěl ve skluzu zabránit pohromě, jenže míč velmi nešťastně tečoval za Polova záda - 2:0. V samém závěru obdržel během jedné minuty dvě žluté karty Moisés San Nicolás a outsider tak ještě k tomu dohrával duel v oslabení.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, eurofotbal.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
vanGomm

Tip 1 a minimálně rozdílem 5 gólů.Maďarsko by se mělo rehabilitovat.

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
veikko

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele