Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina F
07.09.2012 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Lucembursko - Portugalsko 1:2

Bronzoví medailisté letošního evropského šampionátu se hned na úvod pořádně nadřeli. Outsider z Lucemburska dokonce vedl, Portugalsku se ovšem povedlo utkání otočit a nakonec dovést do vítězného konce...

Úvodní minuty zápasu přinesly portugalské držení míče, domácí snahu o rychlé brejky a ve 13. minutě také pořádný šok. Po jednom z brejků se k míči dostal Da Mota, který se dostal do střelecké pozice a dokázal překonat Patrícia - domácí senzačně vedli 1:0.

V portugalské sestavě se znovu objevil i Cristiano Ronaldo a byl to on, kdo jako první vážně prověřil Joubert, ten v 25. minutě vyrážel trestný kop. O tři minuty později si pak oba svůj souboj zopakovali a tentokráte se už radoval kanonýr Realu Madrid. Minelu vyrobil Gerson, Ronaldo se následně dostal k míči a s přehledem srovnal.

Vyrovnávací branka otřásla lucemburským sebevědomím a za další dvě minuty nechybělo moc, aby Ronaldo strhl vedení na portugalskou stranu, po přihrávce Meirelese trefil tyč. Následně se pak vytáhl Joubert, když zneškodnil povedenou hlavičku Postigy.

S přibývajícími minutami se portugalský tlak stupňoval a k další hlavičce se dostal Postiga, radost mu tentokráte pokazila tyč.

Na začátku druhé půle pak hosté navázali na to, kde skončili v závěru poločasu prvního. Jako první neúspěšně zahrozil Ronaldo, v 54. minutě se ovšem už skóre měnilo. Moutinho našel Postigu, ten se dokázal zbavit svého strážce a zajistil favoritovi vedení - 1:2.

Vedoucí branka znamenala polevení v portugalské ofenzivní snaze, tempo opadlo a lucemburská obrana měla více prostoru na to si trochu vydechnout. Nesměla ovšem spát, jinak by Naniho rána mohla skončit také jinde, než nad bránou.

A volno si nemohl vzít ani Patrício, který musel rychle zareagovat na ojedinělou střelu, jejímž autorem byl Joachim.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 2..0:3

Reagovat
hradec

Lucembursko 0:5 Portugalsko

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
KingMaster13

0:6

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Losinho

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
MagpeCZ

0:0

Reagovat
EverlastD

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

http://videa.hu/videok/sport/luxembourg-vs-portugal-12-goals-highlights-9TxtLgl0LV65dymg

... Daniel da Mota,pěknej gól, třeba z něj ještě něco bude

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele