Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina G
16.10.2012 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Lotyšsko - Lichtenštejnsko 2:0

Lotyši splnili svoji povinnost a porazili lucemburského trpaslíka. Nutno říct, že se žádná kanonáda nekonala: tým, který si čeští fanoušci dobře pamatují z mistrovství Evropy 2004, doma vyválčil výhru 2:0. Lotyši však mohou být spokojeni, neboť získali své první kvalifikační body.

Reprezentanti pobaltského státu dokázali urvat vůbec první úspěch díky brankám Vladimira Kamesse a Edgara Gauracse; co poločas, to úspěšná trefa. Lichtenštejnci, dohrávající v deseti po vyloučení obránce Daniela Kaufmanna, se na odpor nezmohli. Kaufmann inkasoval dvě žluté karty v rozmezí tří minut a dokonale pohřbil šance svého týmu.

Skóre otevřel Kamess ranou z 15 metrů - a právě v té době se zřejmě rozhodlo o osudu celého utkání. Kaufmannovo vyloučení totiž odsoudilo hosty do úlohy věčně bránícího celku. A domácí toho využili: Gauracs se probil do pokutového území a bez problémů pojistil vedení svého týmu.

Povinné vítězství sice posunulo Lotyše blíže postupovým příčkám, ale pokud se chtějí následovníci slavné osm let staré generace dostat až na brazilský Mundial, musí bodovat i proti silnějším soupeřům. Lichtenštejnsko pobaltským bojovníkům těžkou zkoušku neukázalo.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

LOtyši konečně vyhrají. 3-1 Višňakovs, Verpakovskis, Cauna - Polverino

Reagovat
Veselac

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Neda se cekat zadny strelecky concert....tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele