Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina G
07.06.2013 18:30 CET
0 : 5
(0:0)

Reportáž

Bosna si zastřílela také v Rize a suverénně kraluje skupině G

Další skvělé představení má za sebou Bosna a Hercegovina, která pěti brankami na lotyšské půdě jen potvrdila pozici jednoho z nejproduktivnějších týmů evropské kvalifikace a po snadné výhře zůstává nadále bez porážky!

Svěřenci kouše Safeta Susiče na nic zbytečně nečekali a hned od prvního fouknutí do píšťalky se s chutí pustili dopředu. Zpoza vápna napřáhl Pjanić, jeho pokus Vaņins vyrazil, ale jen k Luličovi, který však mířil vysoko nad branku! Lotyšům pak ještě více přitížilo vyloučení Aleksandrse Fertovse, načež domácí museli odehrát takřka osmdesát minut (!) při početním oslabení.

Hned dvakrát mohl Trestat opět Pjanić, nejdříve ale z volného přímého kopu na lotyšského strážce branky recept nenašel a po dobrém pasu od Salihoviče mířil pro změnu nepřesně. Neuspěl ani Džeko a znovu Pjanić. Překonat oslabeného soupeře se nepodařilo ani Zukanovičovi.

Sílícímu tlaku však Lotyši po příchodu z kabin odolávat nedokázali. Džeko sice nejprve zacílil do tyče, Vaņins skvělým reflexivním zákrokem zastavil šanci Luliče, ovšem do třetice už se po spolupráci Mujdža - Lulić mičuda za brankovou čáru přece jenom podíval - 0:1! Kmenový hráč římského Lazia následně nabil Ibiševičovi, jenž se nemýlil a rychlý třetí zásah přidal utěšenou ranou Medunjanin - 0:3. Vrchní smolař Pjanić se nakonec deset minut před koncem řádné hrací doby také dočkal a konečnou podobu dostal výsledek zásluhou Džeka, jenž tak završil na 0:5.

Autor: Jiří Vojík / soccernet.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sice si od toho moc neslibuji, ale budu doufat ve výhru Lotyšska, aby mohlo Řecko Bosnu a H. dohnat ...

Reagovat
Veselac

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 Bosniaci pojdu bezpecne z prveho miesta

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2..0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 / 0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Lotyšsko čeká doma velmi těžký zápas a soupeř, který se veze na vítězné vlně a v současnosti patří k respektovaným týmům. Bosna a Hercegovina má za poslední dobu opravdu skvělé výsledky a jede si do Rigy pro potvrzení 1. místa ve skupině G. A všechno nasvědčuje tomu, že by se to BaH pod vedením trenéra Sušice mohlo podařit. Tip 0:2

Reagovat
paver

Bosna si nemůže dovolit s Lotyši zaváhat...tip 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si myslim ze by Bosnani nemuseli ani inkasovat, kvalita v ofenzive v podobe Dzeka je ukrutna a minimalne jednou by mel trestat i on ...0:3

Reagovat
MagpeCZ

0:3

Reagovat
paver

Nádhera! Snad konečně uvidíme Bosnu na velkém turnaji, protože si to za ty poslední roky opravdu zaslouží

Reagovat
smazaný uživatel

To teda jo ...

Reagovat
smazaný uživatel

Lotyšsko se asi probouzí z těžkého snu, protože dostat po přestávce v domácím prostředí pět fíků se jen tak někomu nestane. Je to pro ně darda, až je mi jich líto a to včetně diváků v Rize. Na druhou stranu je to další dílek do úspěšné mozaiky Bosny a Hercegoviny, která za dnešní výkon zaslouží absolutorium. Osobně jsem čekal, že to takto vyjde, akorát mne zarazil tak vysoký rozdíl ve skóre. Pokud tedy BaH půjde kvalifikací dál, tak jako dnes, premiérová účast na MS je nemine.

Reagovat
smazaný uživatel

No divil sem se ze s tim kolotcem zacli takle pozde, vylouceni na domaci strane prislo uz v 11. minute a do polocasu jim dali oddych, ale pak to prislo a kazdej se trefil jednou a je z toho krasnej vysledek

Reagovat
smazaný uživatel

http://videa.hu/videok/sport/latvia-vs-bosnia-05-match-1iUM6VI0624ewzEX?start=0.358

Rio de Janeiro se pro hráče Bosny pěkně přibližuje...a zaslouženě... pro Medunjanina za nádherný gól...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele