Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina G
07.09.2012 19:00 CET
1 : 8
(0:4)

Reportáž

Lichtenštejnsko - Bosna a Hercegovina 1:8

Lepší vstup do nové kvalifikace si Bosna a Hercegovina nemohla ani přát. Po zápase v Lichtenštejnsku navíc všem ve skupině vzkázala: počítejte s námi! Aby mu nasázela celkem osm branek, s tím se opravdu nepočítalo, byť byla v zápase jasným favoritem. O všechny branky se nemohl postarat nikdo jiný než trio Džeko, Ibiševič, Misimovič.

Domácí se drželi dvacet pět minut. Pak se ale na hřišti rozvířil bosenský uragán a bral do svého víru vše, co mu stálo v cestě. Takový debakl alpský trpaslík před vlastními fanoušky zažil naposledy v roce 1997, kdy ho totožným skóre skolilo Rumunsko. Nejvyšší porážka to přesto není, Makedonie odtud v roce 1996 odjížděla dokonce s vítězstvím 11:1.

Že se Lichtenštějnsku nebude dařit ani na tuto balkánskou zemi, potvrdil Misimovič jen během pěti minut. Ve 26. minutě napřáhl svou pravačku a zamířil přesně ke vzdálenější tyčce, poté se prosadil ve velmi podobné pozici o chvilku později znovu. Za další dvě minuty padla již třetí branka utkání díky přesné hlavičce Ibiševiče.

Povedenou čtvrthodinku završil již čtvrtým zásahem zápasu znovu Ibiševič, pět minut před koncem prvního dějství zase překonal bezmocného a už navztekaného gólmana Jehleho hlavičkou. Bosensko-hercegovští hráči ovšem nepolevili ani po přestávce a sotva se jejich soupeř rozkoukal, už musel lovit míč ze sítě.

Konečně se také poprvé prosadil ex-tepličák Edin Džeko, který ihned ve 46. minutě navýšil už takhle nabitý účet. Domácí fanoušci mohli mít z celého utkání jen jednu radost. Tu jim v 61. minutě zařídil Christen, který se prosadil z blízkosti a upravil alespoň částečně už takhle na oko příšerné skóre na 1:5.

Přesto zbývající minuty patřily i nadále rozjeté Bosně a Hercegovině. Na Christenův gól odpověděl o tři minuty později svým druhým gólem Džeko, který usměrnil za záda Jehleho centr Vranješe. V poslední desetiminutovce přidali hosté ještě další dva zásahy, hattrick zkompletoval nejprve Džeko a v 83. minutě také Ibiševič.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 2..0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:6

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
KingMaster13

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Lichtenštejnsko je teď z trpaslíků asi nejsilnější, Bosna by ale neměla ztratit - 0:2.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud se do trpaslíků započítává i Malta, tak s tebou nesouhlasím.

tip 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

belemi nikdy nesouhlasi a jak to dopada

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Veselac

0:2

Reagovat
MagpeCZ

0:2

Reagovat
EverlastD

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Bosna sa s tym nesrala

Reagovat
smazaný uživatel

http://videa.hu/videok/sport/liechtenstein-vs-bosnia-18-highlights-2JYqq4QxAmkytAam

...aspoň že jim Bosňané jednoho góla darovali, i když domácí si ho vůbec nezasloužili

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele