Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina C
07.09.2012 18:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Kazachstán málem šokoval Irsko! To přesto veze domů tři body

Málem si Irsko v prvním kvalifikačním souboji v Kazachstánu uřízlo ostudu. Až do 89. minuty utkání totiž prohrávalo po trefě domácího Nurdauletova. Závěr ale účastníkovi EURO 2012 vyšel na jedničku. A v infarktovém závěru nakonec o jeho vítězství 2:1 rozhodly rychlé branky Keana a Doyla.

Trapattoniho hoši měli mít tenhle zápas pod palcem. Kazachstán se v žebříčku FIFA nachází až na 116. místě a proti Irsku věštilo svůj největší úspěch své dosavadní historie. V samotném konci jako by ale domácím, které vede český kouč Miroslav Beránek a zdá, se že jeho práce přináší úspěchy, chyběly zkušenosti s takovými zápasy.

Irové si vlastně celou situaci zkomplikovali úplně sami. Kdyby na začátku utkání, do kterého vstoupili se vší parádou, proměnili své šance McCarthy nebo O'Shea, mohlo se vše vyvíjet úplně jinak. Pak ale Kazaši začali opravdu pořádně kousat, Konysbajevovu šanci musel likvidovat až na brankové čáře gólman Westwood.

Hosté a společně s nimi asi 300 fanoušků, kteří vážili dalekou cestu na východ Evropy, se následně dožadovali penalty, nicméně Keane v souboji s Rožkovem podle rozhodčích upadl ještě v tuto chvíli v poutovém území vlastní vinou. Nakonec to byli domácí, kteří uzavřeli první poločas vedoucím gólem ze 38. minuty.

Shmidtgal poslal svůj centr ze standardky od lajny na Nurdauletova, který ztečoval míč za záda Westwooda. Dokonce to pro Irsko mohlo dopadnout ještě hůře, kdyby Konysbajevova rána neskončila na tyčce. Ani ve druhém dějství Kazachstán neusnul na vavřínech a dál trápil čím dále nervóznějšího soupeře.

Blízko brance byl třeba se svou střelou těsně po obrátce Shmidtgal nebo i Nuserbajev, nicméně ani jeden z nich neproměnil. To stále drželo Iry nad vodou. Až do posledních minut drželo domácí mužstvo senzační výsledek. Jenže zatímco v prvním dějství se Rožkovovův pohnutek vůči Keaneovi nepískal, tentokráte už ano.

Penaltu nakonec s velkým přehledem proměnil sám faulovaný Keane. Po tomto momentu jako by se Kazaši sesypali. A Irsko potrestalo jejich velký nedůraz ve vápně. V jedné z posledních akcí celého zápasu sklepl Ward míč pro Doyla, který ihned z první napálil vší silou míč do sítě.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

vydrena vyhra hostu...tip 2..0:1

Reagovat
smazaný uživatel

aby nebyl vymrd tip 1:2

Reagovat
hradec

Kazachstán 1:1 Irsko

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli chce Irsko bojovat o postup musí vyhrát. výkony na ME byly z jejich strany bída. no dám na ně ale bude to těsné 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
KingMaster13

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Těsná výhra - 2:3. Ale myslím, že tahle skupina bude nad síly Irů a skončí třetí.

Reagovat
smazaný uživatel

taky to takhle vidim....Nemecko,Svedsko,Irsko....

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 (McGeady)

Reagovat
smazaný uživatel

V tomto zápase větřím remízu, Kazachstán není slabé mužstvo, a možná že i vyhraje

Reagovat
Veselac

Irové to budou mít velice těžké..cestování,nepříjemný soupeř a prostředí....tip X...1:1

Reagovat
MagpeCZ

1:2

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Pro ty, kteří tipovali 1:2

Reagovat
Le Gunner

Ti, kteří to tipovali, měli z pekla štěstí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele