Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina F
15.10.2013 19:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Izrael - Severní Irsko 1:1

Severní Irsko zakončilo svou nepovedenou kvalifikaci na mistrovství světa překvapivě pozitivně - remízou 1:1 v Izraeli. Domácí sice dlouho vedli, ovšem osmnáct minut před koncem se prudkou ranou prosadil kapitán Steven Davis, a tak došlo na zaslouženou dělbu bodů.

Po ostudných porážkách s Lucemburskem či Ázerbájdžánem tedy svěřenci Michaela O’Neilla dokázali zabrat. Byť z důvodu karetních trestů chyběli důležití hráči jako Jonny Evans, Gareth MacAuley či Oliver Norwood a do zápasu od úvodu nenaskočil ani zkušený Chris Brunt, působili Severní Irové paradoxně mnohem lépe. Obranná dvojice Cathcart, McArdle i záloha s Bairdem a Clinganem se postarali o dostatek zkušeností v týmu.

V devatenácté minutě se zranil po souboji s Yeini Corry Evans a záložník West Bromwiche Brunt se přece jen brzo poté na hřiště podíval. Téměř okamžitě dal o svém nástupu vědět prudkou ranou, která jen těsně přeletěla domácí branku. Na druhé straně měl dobrou příležitost Refaelov, jenže nedokázal dobře zpracovat odražený míč po hlavičce McArdlea a z celé akce nic nebylo. Po půlhodině hry až na poslední chvíli záchranným zákrokem nedovolil domácím skórovat McGinn, ovšem Izrael se nakonec ještě do poločasu stejně dočkal.

Aktivní Meshumar zprava poslal přesný centr na hlavu Basata, jenž z deseti metrů s přehledem skóroval přímo mezi oběma hostujícími stopery. Brankář Carroll se tak oprávněně zlobil, gól do šatny byl zbytečnou komplikací. Po změně stran zápas pokračoval v průměrném tempu především bojovného fotbalu, kde se šance objevovaly jen pomálu. Oživení přinesl až pětadvacet minut před koncem střídající Ward.

Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. S příchodem Warda přešli Severní Irové na rozestavení 3-5-2, Ward po vybojovaném míči Clinganem vybídl na hranici šestnáctky ke střele Davise a jeho pumelice nechala brankáře Aouateho pouze naprázdno proletět vzduchem. Záložník Southamptonu tak poslední dobou prožívá skvělé období, v reprezentaci navíc s kapitánskou páskou na ruce. Viditelně nabuzení Severní Irové pokračovali v honbě za vítězstvím, ovšem podruhé již na izraelského gólmana nevyzráli. V samotném závěru pak sice znovu převzali iniciativu domácí, ale ani územním tlakem si již nic zajímavého nevytvořili, a tak se oba celky rozešly smírně po remíze 1:1.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
veikko

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 g:Tal Ben Haim 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele