Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina B
06.09.2013 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Itálie - Bulharsko 1:0

Prandelliho squadra vítězí nad Bulhary nejtěsnějším možným výsledkem, hosté se ale určitě nemají za co stydět. Navíc, navzdory porážce stále drží druhé místo, ke kterému jim pomohli i čeští reprezentanti. Jedinou branku vstřelil veterán Alberto Gilardino.

Stadion Renza Barbery v Palermu hostil ostře sledovaný zápas, který za jistých okolností mohl ovlivnit i Českou republiku. Nicméně, výsledek z Prahy dodal Italům klid a Bulharům motivaci. Azzurri se představili s útočnou trojicí Antonio Candreva - Alberto Gilardino a mladík Lorenzo Insigne. Do první šance se prodral právě zkušený hrot Gilardino, ale brankář Mihajlov si poradil.

Oba celky se soustředily především na pozornou defenzívu, jako by se bály vymýšlet cokoli kreativního. Italové sice drželi míč na svých kopačkách, ale jejich optická převaha zůstala bez výsledku. Bulharský tým často využíval aktivní napadání ofenzivních špiček Azzurri, což domácímu týmu dělalo zpočátku problémy. Stanislav Manolev se rozhodl využít dynamitu ve své noze a jeho rána mířila těsně vedle Buffonovy svatyně.

Bulhaři se snažili hrát účelně a jednoduše, na inteligentní pas si naběhl Tonev a pohotovou ranou nadělal Buffonovi problémy. Svěřenci Cesare Prandelliho dlouho nemohli najít recept na kompaktní obrannou řadu Bulharů, až se do zakončení dostal Daniele De Rossi. Opora římského AS ale mířila těsně vedle. Po delší době bez větších akcí se ale domácí tým konečně dočkal úvodního gólu. Antonio Candreva září v dresu Lazia Řím, nyní svou individuální akcí zařídil centr na Alberta Gilardina, který se zpravidla v podobných pozicích nemýlí - 1:0 pro Prandelliho celek!

Italové si uvědomili, že našli cestu k brankáři Mihajlovi a další šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Do vápna Bulharů pronikl také bek Antonelli, jehož střelu z úhlu bulharský strážce svatyně vyrazil. A naštěstí pro něj jen těsně ne k dobíhajícímu Gilardinovi. Po čas první půle již ale víc akcí italský celek nestihl, přesto se však diváci v Palermu rozhodně nenudili. Druhou půli začali lépe Bulhaři a brankář Gianluigi Buffon musel předvést jeden ze svých skvělých reflexů, aby vyrazil střelu Popova!

Buffon se musel činit také po hodině hry, kdy doslova z brankové čáry odkopl kulatý nesmysl. O pouhou minutu později se stále více odvážnější Bulhaři díky Angelovi mohli prosadit. Ani Nedělev o chvíli později však technickou ranou Buffona nepřekonal. Penevův celek však dal jasně najevo, že stále ještě není konec a že pokud Italové chtějí tři body, bude je to stát ještě mnoho úsilí.

Prapor italské reprezentace pozvedl Andrea Pirlo. Mozek souhry mistrovského Juventusu Turín se postavil ke standardní situaci a jeho ránu musel Mihajlov hasit robinsonádou. Italové se tlačili do zakončení a jednou jim Bulhaři také pomohli - nešťastně řešená ‚malá domů‘ mohla Penevovu týmu srazit vaz, naštěstí byl na brankové čáře připravený Bodurov, takže Gilardinova rána skončila na jeho kopačkách. Janovský střelec se na hrotu italského výběru pral jako lev, ale bulharská obrana se na jeho um pečlivě koncentrovala a příliš toho zkušenému zakončovateli nedovolovala.

Střídající Emanuele Giaccherini působil jako svěží vítr do ustálené italské zálohy, přesto si s rychlíkem ze Sunderlandu obránci Bulharska poradili. V závěrečných fázích zápasu si do pokutového území Itálie naběhl i brankář Mihajlov, ale ani on už skóre nezvrátil. Squadra Azzurra nakonec zvítězila nad Bulhary a postup je pro ni velmi blízko.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
veikko

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Bulharsko utrpi prvni prohru ve skupine..coz je celkem prekvapeni ze jeste neprohrali...tip 1..2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 (2x Balotelli, Shaarawy)

Reagovat
vanGomm

Itálie hraje 2x doma.Tipuji jejich zisk na 4 body,tedy že 2x nevyhrají.Buď Bulharsko,nebo naši hráči tam uhrají remízu.Tedy první pokus tip X.

Reagovat
hradec

Itálie 2:1 Bulharsko

Neporazitelnost Bulharů končí.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Italove musej vyhrat, je jedno kolik, tipuju 2:0 a sance na baraz pro nas

Reagovat
bafpasak

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyt Buffona uz Bulharsko vede snad dame remku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele