Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina B
15.10.2013 20:45 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Itálie - Arménie 2:2

Domácí tým v Neapoli pouze formálně dohrával poslední utkání kvalifikační skupiny, motivovaní Arméni si snažili napravit renomé. To se jim zčásti podařilo, protože Italům vstřelili dvě branky. Stejný počet ale v závěru inkasovali, takže ve skupině končí na pátém místě.

Itálii sice již o nic nešlo, pro zachování pokoje v srdcích fanoušků i typicky italské hrdosti ale trenér Cesare Prandelli sliboval velkou podívanou. K ní se začalo schylovat již po třech minutách, k nelibosti toskánského trenéra však na opačné straně. Po chybě zadáka Davide Astoriho mohl jít do brejku Movsisjan, ale jeho ránu vracející se obrana Azzurri zablokovala. Brankář Federico Marchetti přesto věděl, že podobné zaváhání by mohlo Italy přijít draho.

A pokud to není jen moje hypotéza, brankáři Lazia se jeho předpověď vyplnila bezezbytku. Po ofsajdu snipera Pabla Daniela Osvalda se totiž Movsisjan dostal do druhého zakončení a tentokrát si již vedl úspěšněji. Chybujícího Alberta Aquilaniho obral o míč Henrik Mchitarjan, vybídl Movsisjana a ofenzivní klenot Arménie prostřelil zkušeného strážce tří tyčí!

Šokovaní Italové chvíli nevěděli, jak reagovat. Na nahrávku Alessandra Florenziho si sice naběhl hrot Osvaldo, spolupráci současného Římana s bývalým ale Osvaldo nevyřešil ideálně. Branku před vlastním publikem nepřidal po střele z dvaceti metrů ani Lorenzo Insigne, i když se brankář Berezovskij musel hodně natahovat. Chyb se nevyvarovali ani hosté, když nechali proniknout Pabla Osvalda, kterému už napodruhé spolupráce s Florenzim vyšla. Záložník římských Vlků využil schopností dvojice Osvaldo - Insigne a hlavičkou srovnal stav utkání.

Lorenzo Insigne byl v rámci první půle hodně vidět, protože z krajních prostor často podnikal nebezpečné útoky. Hráč, který svůj talent rozvíjel například pod Zdeňkem Zemanem v Pescaře, se prosmýkl kolem stínícího obránce a vypálil. Bránu ale o pár centimetrů minul.

Nesouvisle vypadající úvod druhého dějství se snažil narušit Pablo Osvaldo, ani jeho míčová ekvilibristika ale k vytvoření gólové šance nevedla. Jeden extravagantní hráč byl střídán druhým, když se na hrací plochu podíval Mario Balotelli. Ten se stal cílem přihrávky maestra Pirla, bývalý hráč Citizens ještě hledal Lorenza Insigneho. Mladý talent z Neapole sice vyzrál na dotírající beky, ale brankář hostujícího celku byl ve střehu a jeho ránu vyrazil. Před neapolské publikum vyběhl také Antonio Candreva, který vystřídal střelce jediného italského gólu. Do útrob stadionu San Paolo se dnes dostal také domácí trenér Benitez, Insigne se tedy snažil potěšit svého nadřízeného. Jeho rána po Balotelliho vybídnutí ale mířila jen doprostřed brány.

Když se domácí tým začal nadechovat k náporu, hosté jej uzemnili vstřeleným gólem. Na začátku všeho byl nepovedený zákrok brankáře Marchettiho, po jehož zásahu dostali Arméni šanci na rozehrání rohového kopu. Toho využili skvěle, na centr Ghazarjana si naběhl Henrik Mchitarjan a hlavičkou opřel míč o břevno - 1:2.

Bývalý trenér Fiorentiny se rozhodl na nepříznivý vývoj utkání reagovat nasazením toskánského útočníka "Pepita" Rossiho, jehož neustálý pohyb se téměř ihned projevil. Po nenápadné nahrávce si na Pirlův míč naběhl Mario Balotelli, kterému právě díky Rossimu obránci nevěnovali tolik pozornosti a jen tak mimochodem zavěsil pod břevno!

Itálie nesložila zbraně - na domácí půdě nechtěla ztratit body. Branku Maria Balotelliho ale překazil útočný faul, který ji učinil neplatnou. Azzurri se s bodem smířili a konec utkání dohrávali bez větších akcí před bránou soupeře. Výjimku tvořila snad jen šance Maria Balotelliho z nastaveného času.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 toto skoré chci

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Po remíze s Dánskem zakončí Italové kvalifikaci výhrou. Ale lehký to mít nebudou.

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 na šeste minute vy chytraci

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
veikko

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele