Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina E
16.10.2012 20:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Island - Švýcarsko 0:2

Fotbalisté Švýcarska zatím ve velmi vyrovnané skupině předvádějí nejlepší výkony a díky tomu se po čtyřech utkáních nacházejí na prvním místě tabulky s deseti body. Nyní si to o první místo ve skupině E rozdali s Islandem a na jeho půdě uspěli stoprocentně. Vítězství 2:0 se hodně cenní a navíc to znamená přiblížení se světovému šampionátu v Brazílii. Švýcarsko zatím zaváhalo pouze doma s Norskem po remíze 1:1, Island prohrál podruhé.

Island dokázal porazit silné Norsko a vyhrál i v Albánii, hodně mrzet ho však musí prohra v Kypru, a proto je se šesti body na čtvrtém místě tabulky. Utkání nebylo na pohled příliš lichotivé a v prvním poločase bylo k vidění velmi málo šancí. Duel začal být zajímavý až v druhé polovině druhého poločasu, kde se zrodily i obě branky utkání. Island hrál se soupeřem vyrovnanou partii, nicméně v koncovce se mu tolik nedařilo.

První vážnější možnost se zrodila po necelé čtvrthodině hry, kdy z dvaceti metrů vypálil Gylfi Sigugdsson a po teči obránce Djouroua musel fantastický zákrok vytáhnout gólman Diego Benaglio, který odvrátil míč na rohový kop. Domácí byli v prvním poločase o něco lepší a soupeře nepustili do žádné šance, sami navíc pět minut před přestávkou spálili velkou příležitost. I nyní byl proti Benaglio, který brilantně vytáhl ránu Alfreda Finnbogasona.

Po změně stran začalo být Švýcarsko o něco nebezpečnější, první možnost si vytvořilo po hodině hry. Ke střele se dostal Shaqiri, perfektní zákrok ale předvedl gólman Halldórsson. Z následného rychlého protiútoku mohl skórovat Bjarnason, jenže trefil pouze břevno. Švýcarsko dokonale využilo situace v 66. minutě a soupeře pořádně nahlodalo. Brankáři Haldórssonovi vypadl míč z rukavic a po přihrávce Rodrigueze střílel k tyči Tranquillo Barnetta.

Domácí mohli srovnat v 78. minutě, kdy si na centr Sigurdssona naskočil Finnbogason, jenže proti jeho prudké hlavičce opět zasáhl hrdina zápasu Benaglio. O minutu později navíc Švýcarsko pojistilo svůj náskok a nakonec soupeře definitivně zlomilo. Po krásné kombinaci po zemi uvolnil Gavranovič ve vápně Stephana Lichtsteinera a ten s přehledem pokořil islandského gólmana podruhé - 0:2.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Gunner14

1-2

Reagovat
Gunner14

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 Sightorsson - Shaqiri 2

Reagovat
Veselac

zajímavé utkání....tip X, 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Island hodne necitatelny v teto kvalifikaci.....Svycarsko po ztrate bodu s Norskem si budou chtit odvezt tri body...bude to tezky zapas..presvedcilo se o tom i Norsko ze se na Islandu spatne hraje...nicmene ocekavam vyhru hostu..tip 2...1:2

Reagovat
GjøvikFF

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

švýcarsko má jistou výhru o tom není pochyb

Reagovat
smazaný uživatel

2:1. afram island !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele