Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina E
07.06.2013 21:00 CET
2 : 4
(2:2)

Reportáž

Island - Slovinsko 2:4

Fotbalisté Slovinska si ještě udrželi naději na postup do Brazílie a díky vítězství 4:2 na půdě Islandu stáhli ztrátu na druhé barážové místo Albánie na rozdíl čtyř bodů. Po čtyřech porážkách ve skupině tak zaznamenali své druhé vítězství a ve vyrovnané tabulce jim patří páté místo se ziskem šesti bodů. Island opět potvrdil roli nevyzpytatelného celku a s devíti body je třetí o bod za Albánií, přímý postup z prvního místa si značně zkomplikoval.

V ofenzivním utkání šli hosté brzy do vedení, Island však duel během čtyř minut obrátil i díky proměněné penaltě. Nicméně po půl hodině hry Slovinsko srovnalo také po úspěšném pokutovém kopu a ve druhém dějství nakonec otočilo duel ve svůj prospěch zásluhou dvou branek. Hosté mohli jít do vedení už v první minutě, po hrubce v islandské obraně ale nedokázal potrestat malou domů Novakovič. Hosté se však dočkali vedoucí trefy v 11. minutě.

Po odraženém balónu se ke střele šťastně dostal Andraž Kirm a přízemní přesnou ranou k levé tyčce otevřel skóre utkání. Po čtvrthodině hry mohl zvýšit vedení Slovinska Jasmin Kurtič, s jeho pokusem si však brankář Hannes Halldórsson dokázal poradit. A tak Island z ničeho nic udeřil přesně v polovině prvního poločasu, kdy se trefil Birkir Bjarnason. Po krásném centru do vápna pohotově hlavičkoval a překvapil tak brankáře hostů Samira Handanoviče - 1:1.

Ve 26. minutě s přehledem proměnila pokutový kop vycházející hvězda islandského fotbalu Alfred Finnbogason, který po faulu Branka Iliče s přehledem překonal Handanoviče. Jenže odpověď na sebe nenechala dlouho čekat a za dalších pět minut oplatil stejnou měrou Valter Birsa, který poslal Halldórssona na druhou stranu - 2:2. Od této chvíle začal velký obrat Slovinska, které se však po další velmi vyrovnané půlhodině prosadilo až krátce po hodině hry.

Dezorientovaná domácí obrana neuhlídala po rohovém kopu zcela osamoceného Boštjana Cesara, který bez větších problémů vrátil hostům vedení. Pět minut před koncem završil gólový účet duelu svou druhou brankou v tomto střetnutí Kirm, který technickou ranou k tyči pojistil vítězství Slovinska - 2:4.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com, eurofotbal.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
Veselac

tip 2...1:3

Reagovat
smazaný uživatel

toto je zvlastna skupina, Island do baraze? a preco nie 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip X..1:1

Reagovat
paver

Island je mi velice sympatický a doufám, že tu baráž nakonec ukopou...tip 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Island čeká nesmírně těžké utkání, nahrává mu samozřejmě to, že se bude hrát v místním specifickém prostředí. A jestli i podruhé vyzraje na Slovinsko, tak to bude nečekaná událost. Slovinsko to ale nebude chtět dopustit ale naopak ztáhnout ztrátu bodů v prvního vzájemného utkání. Bude to každopádně zajímavé ... Tip 1:1

Reagovat
vanGomm

Zápas se zřejmě bude výsledkově motat kolem remízy.Tipnu si dvojtip X,nebo HX tedy výhru Slovinska o gol.

Reagovat
MagpeCZ

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tezkej zapas v zamotany skupine, hodne moc resici remiza 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

afram island ! 2:1 !

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nakonec Island ve svém specifickém prostředí padl a díky této výhře Slovinska, které definitivně rozhodlo zápas až po přestávce, se skupina E slušně zamotává. Navíc Slovinsko soupeři oplatilo domácí porážku, takže teď jsou si oba kvit. Rozhodně však asi bylo na co koukat, celkové skóre hovoří za vše.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden z tech hezcich neatraktivnich zapasu. Nahoru dolu, ne zadnej extra debakl. Ale Slovinci potrebovali vyhrat a udrzet si pomyslnou sanci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele