Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - baráž - 1. zápasy
15.11.2013 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Island - Chorvatsko 0:0

Fotbalisté Islandu uhráli v domácím prostředí nadějný bezbrankový výsledek do odvety, přestože v utkání byli horším týmem. Nicméně díky velké bojovnosti nakonec nedovolili útočně laděnému protivníkovi skórovat i přesto, že od 50. minuty hráli bez vyloučeného Skúlasona, paradoxně to byla jediná karta pátečního utkání. První poločas byl z obou stran velmi opatrný, v tom druhém ale měli přeci jen navrch Chorvaté.

Hosté mají oproti Islandu kádr nabitý hvězdami, jenže tentokráte nedokázali využít svůj potenciál. Chorvatsko mělo v úvodní čtvrthodině územní převahu a hru tvořil především Modrić, který byl hodně vidět. Poté se Island začal osmělovat a občas se dostal do slibné možnosti, hrozil hlavně ze standardních situací. Favorit jen marně přecházel do pokutového území severského protivníka a jeho snahu velmi často kazily pokažené finální přihrávky.

Island se v celém zápase v podstatě nedostal k výraznějšímu ohrožení gólmana Pletikosy, favorit poprvé prověřil Halldórssona až necelých pět minut před přestávkou. Konkrétně to byl Perišič pokusem ze zhruba osmnácti metrů, domácí strážce celkem snadno tuto střelu zlikvidoval. Zajímavý okamžik byl k vidění pět minut po změně stran, kdy Skúlason přidržel Mandžukiče ve vyložené příležitosti a sudí Undiano Mallenco bez váhání vytáhl červenou kartu.

Hostům tato "změna" přišla vhod a začali se dostávat do gólových příležitostí. Nejprve se na hranici malého pokutového území propracoval k balónu Olić a okamžitě vypálil, jenže Halldórsson naprosto fantastickým zákrokem udržel čisté konto. Hosté neměli ve vzduchu šanci a téměř všechny centry odvracela pozorná islandská defenzíva, která v této činnosti kralovala. Chorvaté se často dostávali do pokutového území, jenže závěrečná souhra jim nevycházela.

Dvacet minut před koncem vypálil snad z třiceti metrů Rakitič, ovšem s jeho povedenou ranou si Halldórsson i tentokráte poradil. Domácí i v oslabení občas vystrčili růžky a pokusily se ze standardek ohrozit Pletikosu, který však zasahovat nemusel. Poslední velkou možnost spálil v 83. minutě Mandžukić. Ten po nádherném sklepnutí Rakitiće vypálil z voleje z hranice pokutového území a vzdálenější tyč minul kroucenou střelou o pár centimetrů. Island dobře bránil až do závěrečného hvizdu a hned po něm se od publika dočkal bouřlivých ovací.

Autor: Viktor Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 a vodvete 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
veikko

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 / 1:1

Reagovat
cepinzcegamy

1:0 Cokolivsson

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2...0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
EverlastD

Island ma moje sympatie,ale toto nezvladnu 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

island

Reagovat
Tomtaf

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

kuwadrat jak ja to tomu islandu neskutocne prajem !!!

Reagovat
smazaný uživatel

02 2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Island nepostoupí, kdo si myslí, že ano, tak je trochu mimo. I když samozřejmě by jim to přál kde kdo, já taky. Ale Chorvati jsou úplně jinde a pravděpodobně vyhrají oba zápasy. Tento barážový duel bych přirovnal k baráži mezi námi a Norskem před 8 lety.

Reagovat
smazaný uživatel

Aj keby proti nim stálo Brazílske mužstvo, aj tak by som podporil ich, už len preto,že Vikingovia ešte nikdy na žiadnom šampionáte neboli!

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež si reálne myslím, že nepostúpia a Chorváti doma zvíťazia, no určite zanechali pozitívny dojem. Na zamrznutý ostrov s niečo vyše 300 000 obyvateľmi to určite nie je zlé...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele