Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina C
26.03.2013 20:45 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Irsko si remízou s Rakouskem výrazně komplikuje další ambice

Remízu na švédské půdě svěřenci Giovanni Trapattoniho přes veškeré úsilí napravit nedokázali a s Rakouskem se po velkém boji rozešli smírně. Oba soupeři tak momentálně drží osm bodů, stejně jako Švédsko, které má utkání k dobru.

Alpské mužstvo začalo aktivně a drželo otěže utkání ve svých rukou. Už po dvou minutách zahrozil po standardce Alaba, vymezený prostor ale nenašel. Varování ovšem nestačilo a zakrátko dostali Irové krutý trest. Clarkovy chyby využil Junuzović, který následně předal mičudu zcela volnému Harnikovi, jenž neměl problém zavěsit - 1:0! Ostrovní celek se o odpověď snažil marně...

...tak museli s pomocí přispěchat sami hosté. Konkrétně to byl Pogatetz, který ve vápně fauloval pronikajícího Longa a rozhodčí Strahonja bez váhání ukázal na značku pokutového kopu! Při Keanově absenci (svalové zranění) vzal na sebe odpovědnost Walters a přízemní ranou k pravé tyči srovnal na 1:1. Postupem času se začal obraz hry přeci jen otáčet a domácí družina měla rázem navrch. Velkou možnost měl ve 38. minutě Long, efektivním zakončením však zamířil pouze do tyče!

Nakonec však svého zaváhání útočník West Bromu ani litovat nemusel. Těsně před odchodem na poločasovou přestávku rozehrál Whelan od rohového praporku a Walters se hlavou podruhé zapsal do střelecké listiny - 1:2! Natěšené publikum bylo pochopitelně ve varu.

Po změně stran mohl ještě přiložit pod kotel McClean, ovšem z volného přímého kopu nasměroval balón jen do boční sítě Lindnerovy branky. Irská aktivita přeci jen polevovala, čehož se snažil využít Harnik, ale pohotový Forde jeho snahu bezpečně kryl! Tempo se začalo pomaličku zvyšovat, hrálo se nahoru dolu. Během krátké chvíle měli nadějné šance McClean a Wilson, ani jeden z nich však neuspěl. Sázka na defenzivu se Irsku mohla krutě vymstít, avšak Harnik minutu před koncem na Lindnera hlavou recept nenašel! Už v nastavení však za vápnem natáhl Alaba a parádní dělovkou opět zajistil bodovou dělbu - 2:2.

Autor: Jiří Vojík / soccernet.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Rakusane nebudou mit narok v Irsku..tip 1...3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Rakusaci jsou takovy polovicni nemci... proto 1:3

Reagovat
patrikhm

Věřím našim bývalým bratrům

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím, že před domácími fans to pro Irsko dobře dopadne. Rakousko má dobrý tým, ale bojovnost a zarputilost Irů zvítězí !!! IRELAND !!! Tip 1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je smůla, v nastavení přijít o výhru. Chybělo opravdu málo, bod je však pro Irsko z tohoto utkání málo, daleko víc z toho vytěží, pro vývoj ve skupině C, Rakousko. Jede se však dál ..... IRELAND!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele