Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina C
12.10.2012 20:45 CET
1 : 6
(0:2)

Reportáž

Německo zostudilo Iry šesti trefami a zůstává nadále bezchybné

Jestliže na výhru v Rakousku se Nationalelf pořádně zapotila a dlouho si nemohla být ničím jista, tak utkání v Dublinu nyní Němcům všechno vynahradilo a papírový favorit se tak může po dlouhých 33 letech radovat z výhry na irské půdě!

Po úspěšném vystoupení ve Vídni udělal hostující kormidelník Joachim Löw tři změny, i když víceméně neměl na výběr: vykartovaného kapitána Philippa Lahma a zraněného Matse Hummelse nahradili v obranné čtveřici Jérôme Boateng a dlouholetá "stálice" Per Mertesacker. Uzdravený Schweinsteiger pak posadil na lavičku Kroose. Druhá strana se musela obejít bez zraněné trojice St. Ledger, Whelan a Keane, jejichž místa zaujali debutující Coleman, Andrews a Fahey.

Ostrovní celek nezačal vůbec špatně, od úvodu působil o poznání živějším dojmem a držel si tak favorita na distanc. Tomu však docela obětoval ofenzivní snažení, načež jsme tak byli povětšinou svědky neúprosného boje ve středu pole a na zajímavé akce před oběma brankami jsme si museli počkat. Patová situace byla rozklížena až po půlhodině hry: Schmelzer našel ve vápně Reuse, a ten nechytatelnou dělovkou pod břevno otevřel skóre - 0:1.

Pro domácí skvadru však přišla záhy další velká rána. Tentokráte centroval pro změnu Boateng, opět ve vymezeném čtverci našel dortmundského štírka, jenž stejně jako při své první brance dokonale využil momentu překvapení a ranou k pravé tyči zvýšil na 0:2. Irové tak přivítali krátkou pauzu s otevřenou náručí.

Už s Tonim Kroosem, který nahradil nemocného Samiho Khediru, se po změně stran pokračovalo v zajetém trendu. Změnit rozložení sil mohl Cox, avšak z velkého úhlu na připraveného Neuera nevyzrál. Giovanni Trapattoni se však rozhodně nevzdával a v padesáté minutě poslal na trávník dalšího čistokrevného útočníka Longa, jehož pustil do hry Fahey.

Tato změna se ovšem spíše stala "vodou na mlýn" DFB-Teamu. Šestiminutovku zkázy načal Andrews hloupým zákrokem na Kloseho, po kterém nemohlo následovat nic jiného, než pokutový kop. Toho se ujal Özil a bezpečně proměnil - 0:3. Hned nato Schweinsteiger nastartoval Kloseho, ten se vyhnul Westwoodovi a následně z obtížné pozice nasměroval kulatý nesmysl do branky počtvrté. Kroosova utěšená přízemní rána pak už zadělala na velkou potupu - obávaný bůr byl na světě - 0:5!

Boys in Green se doslova a do písmene odevzdali soupeři. Toho využil znovu Kroos, jenž dostal ve středu pole hodně volnosti, udělal tak pár rychlých kroků a další výstavní dělovkou zostudil Westwooda šestou brankou - 0:6. Čestnou úspěch Irů pak již v nastavení zaznamenal střídající Keogh, jenž přesnou hlavičkou po rohovém kopu završil na konečných 1:6.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:5

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Veselac

tip 2...0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2...0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

handicap němců.. všechno ostatní pro mě bude překvapení

Reagovat
OVi.77

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Irsko bez Keana

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
MagpeCZ

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

velke straty na strane Irska, najma stred obrany ...0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-2 (0-0)

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

to asi nikto nečakal

Reagovat
OVi.77

Německo po 33 letech dobylo Irsko a je nutno řict že neskutečným rozdílem který asi nikdo nečekal nevím proč jsem nešel do většího HCP než jen 1:0 ale i tak za krásný kurz 2.15

Reagovat
REPLIKATOR

Němci se s něma aspoň nesrali

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele