Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina I
22.03.2013 21:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Francie plní roli favorita a vítězí nad Gruzií

Paříž může slavit, domácí výběr porazil Gruzii poměrem 3:1 a výrazně se přiblížil vysněnému postupu. Tento výsledek je velmi cenný i proto, že celá Francie napjatě očekává duel se Španělskem - a to rovnou o první místo ve skupině.

Španělsko dnes večer navíc jen remizovalo s Finskem, čímž nejen překvapilo mnohé odborníky, ale také dalo Francii před klíčovým utkáním menší náskok. Tradiční fotbalová velmoc si nyní může užívat první příčky. Tu mu zajistily branky Girouda, Valbueny a Ribéryho.

Záložník Bayernu Mnichov se dostal do první velké šance, jeho střela se ale potkala s břevnem za zády gólmana Lorii. Hostující brankář musel zasahovat proti další akci Francouzů, hlavním aktérem byl Karim Benzema. Útočník Bílého baletu se obtočil ve vápně kolem svého strážce a povedenou ranou zakončil, Loria byl ale na místě.

Bez práce nebyl ani brankář Hugo Lloris, který musel řešit přímý volný kop a následnou hlavičku Amisulašviliho. Jinak ale otěže zápasu třímali v rukou domácí. Do svižnějšího kroku chtěl své spoluhráče popohnat opět Karim Benzema, ale Ribéryho nahrávku nezužitkoval ideálně.

Přesto se diváci v hlavním městě ještě před odchodem do kabin branky dočkali. Výborný centr Valbueny přetavil hlavou v první gól zápasu Olivier Giroud, útočník londýnských Kanonýrů se nemýlil a Deschampsova družina mohla slavit.

Sotva si přihlížející opět našli svá místa, už je ze sedadel jejich miláčci zvedali podruhé. Úvod jako hrom se Francouzům podařil především díky Ribéryho nahrávce, na kterou si počkal Mathieu Valbuena a přesnou ranou skóroval - 2:0.

Les Bleus roztáčeli ofenzivní podívanou především díky snaze Karima Benzemy, jenž byl výborně doplňován krajními hráči. Ani další samostatný únik tohoto mladého mušketýra ale gólem neskončil. Nicméně, nemuselo to Didiera Deschampse moc mrzet, protože již o chvíli později se skóre opět měnilo. Po hodině hry se k útoku rozhodl Franck Ribéry, nikomu míč nepůjčil a protančil s ním u nohy až do k vápnu. Tam vystřelil a rychlou akci zakončil nanejvýš pečlivě - 3:0.

Kdo čekal, že Estonsko dohraje utkání ve snaze neinkasovat, zmýlil se. Touhou smazat nulu na svém kontě projevil Aleksandr Kobachidze, který si na centrovaný míč naběhl velmi razantně a poslal jej za záda reprezentační jedničky.

Ke konci utkání se o prolomení dosavadní smůly snažil především Karim Benzema, ale útočníkovi Realu Madrid dnes zkrátka nebylo přáno. Svůj účet vstřelených branek za národní tým nerozšířil ani turínský zázrak Paul Pogba, takže utkání skončilo výhrou spokojenějšího favorita.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
MagpeCZ

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Musi bejt neco dat gola francii z pohledu gruzince...jinak Valbuena uz by si mel pomalu balit a prestoupit nekam vejs

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele