Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina I
15.10.2013 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Francie - Finsko 3:0

Francie dál pálí ostrými, posledním soupeřem kvalifikace pro ni bylo Finsko. Do té doby defenzivně laděný tým svou odhodlanost neprokázal a v Paříži prohrál o tři branky.

Od úvodních minut bylo cítit, že tým Galského kohouta hraje ve velké pohodě. Není divu, když v posledních dvou zápasech nastřílel tým trenéra Didiera Deschampse dohromady deset branek. Bělorusům čtyři, Australané z přípravného utkání odešli po vysoké porážce o šest branek. Navíc se po dlouhotrvajícím půstu trefil i útočník Karim Benzema. Francouzi pojali první chvíle spíše jako exhibici, spolupráci Nasriho s dnes excelentním Franckem Ribérym diváci ocenili potleskem. Zmíněné duo se dočkalo podobné reakce publika také díky krásné kombinaci s Paulem Pogbou. Hvězda turínského Juventusu ale branku Finů minula.

Smutek ale nebyl namístě, neboť o pouhou minutu později si Valbuena narazil patičkou s Franckem Ribérym a záložník Bayernu Mnichov nechytatelnou střelou poslal Francii do vedení!

Od té doby se francouzská mašina na pár chvil zadrhla, zpět k životu ji přivedl až neúnavný sprinter Ribéry. Jeho přihrávka na Oliviera Girouda téměř vyšla. První náznak přítomnosti Finů se konal po dvaceti minutách hry, když se do vápna Les Bleus dostal Kasper Hämäläinen, ale jeho unáhlené zakončení nemuselo brankáři Hugovi Llorisovi dělat příliš mnoho starostí. Olivier Giroud sliboval střeleckou formou z Arsenalu další brankové hody, takže nechtěl do kabin odejít bez naplnění svého slibu. Po centru Ribéryho se dotkl míče, ale stínující Niki Mäenpää na poslední chvíli míč odrazil.

Aktivitu domácích jasně dokumentovaly poločasové statistiky, jejichž vládcem se Francouzi stali. Ti za prvních pětačtyřicet minut vyzkoušeli soudržnost finské obrany dvanáctkrát, Lloris musel zasahovat jen dvakrát. Deset minut po změně stran si Ribéry s míčem u nohy udělal výlet do pokutového území Finů, kde upadl a očekával hvizd sudího Koukoulakise. Když se nedočkal, musel neochotně vstát a pokračovat v napadání. Nápor Francouzů sílil a bylo jen otázkou času, kdy ho domácí promění v další branky.

Stalo se tak dvacet minut před koncem, kdy centr od Debuchyho našel Olivier Giroud, jehož hlavička překonala brankáře Mäenpääho. Za něj se snažil situaci napravit dobíhající Joona Toivio, ale míč si nešťastně srazil do vlastní brány - 2:0.

Do další šance se řítil Loic Rémy, který v nadějné pozici napálil dokonce tyč! Po akci Patrice Evry se dostal k zakončení střílející Yohan Cabaye, ale minul odkrytou bránu. Divákům i Finům bylo zřejmě jasné, kdo že je pánem dnešního večera, což Deschampsovi hráči potvrdili ještě jednou. Franck Ribéry nahrávkou oslovil střídajícího Karima Benzemu, který si i přes zmíněnou střeleckou pauzu stále pamatuje na lepší včerejšky. Útočník Bílého baletu nekompromisně zakončil a stanovil konečný stav atraktivního (i když poněkud jednostranně se vyvíjejícího) utkání.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
veikko

1:2 - První zápas ještě rozhodl rozhodčí neudělením červené karty Francii. Teď už Francii o nic nejde, tak jim natrhněte řiťe!!!

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele