Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina I
07.06.2013 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Finsko - Bělorusko 1:0

Na první vítězství v kvalifikaci na mistrovství světa 2014 dosáhli Finové, kteří doma nejtěsnějším možným rozdílem přehráli Bělorusko a posunuli se na třetí místo tabulky skupiny I. Jediný gól zápasu vstřelil po necelé hodině hry Hämäläinen.

Prakticky po celých devadesát minut se hrál nanejvýš vyrovnaný fotbal, přičemž každý z týmu chvilku tahal pilku. Jako první ohrozili branku soupeře hosté z Běloruska, Anton Putsila ovšem tváří v tvář finskému gólmanovi selhal. Na druhé straně se Finové poprvé připomněli zásluhou Hetemaje, ten ale zblízka svou šanci totálně zazdil a přestřelil.

Stejný hráč pak zahrozil ještě jednou, ani v tomto případě ovšem nedokázal dopravit míč do sítě. A také zakončení Kisliaka se dá snadno zařadit do kategorie velice nepodařených, když mířil z hranice šestnáctky nepřesně, a tak se do kabin šlo za zaslouženého stavu 0:0.

O poločasové pauze si zřejmě o něco lépe oddychli hosté, do druhého poločasu totiž vstoupili výrazně aktivněji, jenže Kisliak a Shitov své šance nevyužili a Finové na druhé straně udeřili. Obrovskou hrubku vyrobil stoper Shitov, nabídnutou příležitost využil Kasper Hämäläinen a Finsko vedlo.

Bělorusko po inkasované brance otevřelo hru a vrhlo všechny síly do útoku, vyplynuly z toho však pouze šance domácího týmu. Dvakrát byl blízko potvrzení vedení Finů Kukki, v obou případech byl však vychytán Veremkem. Přesto ale nemuseli zahozených možností litovat, protože Bělorusko se na odpověď nezmohlo. Místo toho ještě uviděl svou druhou žlutou kartu v zápase Njachajčyk a Finové si už závěr zápasu pohlídali.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (549)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele