Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina C
10.09.2013 20:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Nationalelf si z Faerských ostrovů veze povinné vítězství

Naprosto podle očekávání dopadlo utkání mezi Faerskými ostrovy a velkým favoritem z Německa, který od samého začátku tahal za delší konce provazu a zaslouženě si tak připisuje další tři body, čímž se dostává jen krůček od brazilských břehů.

Ostrovní celek zpočátku zahrozil ve dvou protiakcích, jinak to však byl DFB-Team, kdo si vysunutým napadáním vytvářel znatelnou územní převahu. První varovný výstřel měl na svědomí Khedira, Draxlerův sražený pas pro změnu vzápětí k překvapení všech zaťukal na břevno Nielsenovy svatyně! Po souboji s Davidsenem se dožadoval Özil odpískání penalty, ovšem rozhodčí Gediminas na něco podobného nereagoval. Klose poté na domácího brankáře recept nenašel.

Löwovy ovečky si díky velké individuální kvalitě vytvářeli obrovskou převahu a pohodlně kombinovali na soupeřově polovině, zatímco Faerské ostrovy se tak tak stíhaly dostávat za balón, který opravdu rychle cirkuloval z kopačky na kopačku. Ve 22. minutě měl po Lahmově nabídce tutovku Klose, trefil ale jen vnitřní tyčku! Záhy ale přeci jen zapršelo: Boatengovu hlavičku po rohu umně prodloužil Mertesacker a rázem to bylo 0:1! Ještě do přestávky to zkoušel znovu Klose a po něm i Draxler, ani jeden z nich však podruhé mičudu na místo určení nedotlačil.

Totožný obrázek byl k vidění i po změně stran. 175. tým světového žebříčku se snažil být aktivnější, ale to postrádalo logické vyústění. Naproti tomu hlavičku Khediry doslova za minutu dvanáct na brankové čáře vytěsnil Baldvinsson! O pár okamžiků později si pak Müller pohrál s Geregersenem, který ho v šestnáctce fauloval a litevský rozhodčí nařídil penaltu! Tu bezpečně proměnil Özil a zvýšil na 0:2.

S přicházejícím závěrem outsiderovi postupně čím dál více ubývaly síly a to se logicky muselo někde projevit. Šest minut před koncem řádné hrací doby vyslal do vápna další nadýchaný centr Lahm a Müller z bezprostřední blízkosti nekompromisně uzavřel na 0:3.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:7

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2....0:5

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrej kurs na Faery

0:4

Reagovat
M.Vaza

0:3

Reagovat
bafpasak

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/x14k7im_faroe-islands-0-3-germany-highlights-10-09-ourmatch-net_sport#from=embediframe

Ku*va co to bylo za penaltu??? Se toho herce Gregersen dotkl tak maximálně bradavkou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele