Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina C
16.10.2012 20:00 CET
1 : 4
(0:0)

Reportáž

Faerské ostrovy - Irsko 1:4

Irové splnili povinnost a Fearské Ostrovy porazili na jejich hřišti 4:1. Částečně tím odčinili páteční debakl s Německem. Irové byli před zápasem jasným favoritem a houževnatému soupeři chtěli co nejrychleji vstřelit gól a vyvarovat se podobnému trápení, jaké zažili třeba Švédové.

Jenže Fearské ostrovy předvedli dobrou obranu a první poločas udrželi bez inkasované branky. Irové zlomili odpor domácích až po změně stran, ale právě první branka jim nakonec pomohla nahodit gólostroj. Vše odstartoval ve 46. minutě parádní ranou Marc Wilson, který ještě předtím obešel dva protihráče - 1:0 pro Irsko. Za dalších sedm minut už vedli hosté o dvě branky. Na centr Wilsona si naskočil Jonathan Walters a bylo to 2:0.

V 68. minutě domácí snížili a vykřesali tak naději na bodový zisk. Arnbjorn Hansen přetavil ve snižující branku centr Naese a Faerské ostrovy tak alespoň na okamžik zdramatizovali utkání. Výsledek 2:1 ale vydržel opravdu krátce. Za dalších pět minut si totiž vstřelil vlastence Justinussen a Irové vedli opět o dvě branky. Poslední zásah zlomeným Faeřanům zasadil Darren O'Dea! Irové vyhráli 4:1 a alespoň částečně odčinili debakl s Německem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

neprohra faerů :D

Reagovat
smazaný uživatel

FO překvapily, když vstřelily úvodní gól proti Švédům + Irové dostali pořádný příděl doma od Němců. i přesto si ale troufám říct, že pro hosty nebude zisk 3 bodů žádný problém - 0:3.

Reagovat
smazaný uživatel

Zbytecny kecy uvedly nepochopitelny zaver = nesmysl

Reagovat
smazaný uživatel

tak jednoduše - proti jednoznačné výhře Irů logicky hovoří dost věcí, přesto o ní nepochybuji, protože rozdíl mezi oběma celky je víc než značný.

Reagovat
smazaný uživatel

Svedove meli co delat aby vyhrali na Faerach..uvidime jak se vyporadaji Irove s psychikou po absolutnim fiasku s Nemeckem...tip 2..0:2

Reagovat
smazaný uživatel

zkusim pod 2,5g

kurz 2

Reagovat
Veselac

na tiket to nepatří - tip 2, 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel... 2 slepené gólý + vlastňák= debakl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele