Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina D
26.03.2013 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Estonsko - Andorra 2:0

Estonsko hladce přehrálo ještě většího fotbalového trpaslíka z Andorry a připsalo si druhé vítězství proti témuž soupeři v tomto kvalifikačním běhu. Vítězstvím se svěřenci Tarma Rüütliho na chvíli dostali za záda Turecku a živí naději, že potrápí silné trio v boji o postup, neboť právě duely s Estonskem by mohli o případném postupu či nepostupu rozhodovat.

Přitom Estonci ještě v kvalifikaci na polsko-ukrajinský evropský šampionát zářili a do posledních momentů se prali o postup do baráže, slavným momentům tohoto celku ovšem na čas odzvonilo. Navázat na zářné včerejšky chtěli již od začátku, když přimáčkli svého soupeře na jeho polovině a chtěli co nejdříve vsítit vítěznou branku.

Již po devíti minutách měl na hlavičce první branku Konstantin Vassiljev, jemuž zabránil v brance až na čáře stojící Ildefonso Lima. O chvíli později likvidoval Josep Gomes střelu Enara Jaagera, ještě větší příležitost pak odvrátil při přímém volném kopu Vassiljeva. Nejaktivnější estonský hráč následně připravil příležitost Mosinkevovi, jenž krátce před koncem poločasu nastřelil břevno andorrské branky. Estonci se ovšem přeci dočkali, když v nastaveném čase prvního poločasu Henri Anier využil krásné kolmice mezi dvěma beky a bez větších potíží překonal bezmocného Gomese.

Po obrátce pokračoval tlak domácích - hned po třech minutách měl tutovku Sergei Mosnikov, jenž z přibližně deseti metrů napálil obránce. Pojistky se po několika střídáních ovšem dočkali, když Tarmo Kink prodloužil hlavičkou balón Vassiljeva, jenž přistál u gólustrůjce Joela Lindpereho. Po druhé brance Estonsko v podstatě zápas vypustilo, ojedinělou šanci měl Zenjov, jehož vylapal Gomes. Třetí branku měl na kopačce opět Lindpere, jemuž rána zpoza vápna nevyšla a z dobré pozice ani netrefil tři tyče. Zápas v Tallinu se doloudal do konce, po němž se domácí mohli radovat ze druhého vítězství, které lze charakterizovat jako povinné.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1....2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Estonsko zatím, vzhledem k posledním výkonům, zaostává. Tady by si měli spravit chuť, ale Andorra bude betonovat co to dá. Tip 1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Estonci byli loni v baráži, kde dostali nakládačku s Irskem

Reagovat
smazaný uživatel

Estonsko splnilo povonost.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady byl ten přesný výsledek 2:0 skoro jasný

Reagovat
smazaný uživatel

http://videa.hu/videok/sport/estonia-vs-andorra-20-match-Hmd9EII4FCadL0b8?start=0.502

Estonce si prostě nedokážu na žádném turnaji představit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele