Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina A
07.06.2013 20:15 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Maksimir, Záhřeb

Reportáž

Chorvatsko - Skotsko 0:1

Fotbalisté Chorvatska utrpěli hodně nečekanou ztrátu v boji o světový šampionát v Brazílii. V Záhřebu totiž nestačili Skotsku, nejslabšímu celku skupiny, kterému v utkání prakticky o nic nešlo. Hosté vyhráli poprvé od října roku 2011, navíc neměli tu nejsilnější sestavu. Ani tak však Štimacovi svěřenci nenašli recept na vstřelení branky.

Chorvaté před utkáním chtěli vsítit rychlý gól, jenže po dvaceti minutách hry věděli, že to nebude vůbec snadný úkol. A prosadili se prakticky až ve 22 .minutě, kdy hodně nepřesnou střelu nad branku McGregora vyslal Perišič. Na druhé straně se naopak z ničeho nic ujali vedení do té doby neškodní hosté.

Maloney se totiž vydal středem hřiště skrz všechny útrapy, až se nakonec odražený balón dostal k Snodgrassovi, jenž byl u míče o malinko dříve než vybíhající brankář Pletikosa a v pohodě zacílil. Těsně před přestávkou se mohl prosadit Olič, který se parádně uvolnil, následně ovšem zamířil jen nad.

Chorvatsko ve druhém poločase drželo více míč na svých kopačkách, hnalo se do útoku, ve většině případů ho ale zradila špatná koncovka. Třeba v případě Rakitiče nebo Oliče v 55. minutě, oba dva totiž přestřelili McGreogorovu svatyni. Ihned poté domácí střídali, na hřiště přišel Eduardo, jenž pomohl oživit hru.

Po hodině hry spálil možná největší tutovku zápasu Mandžukič. Ten si naběhl na krásný pas Oliče z levé strany, u vzdálenější tyče však odkrytou bránu ve skluzu minul. O pár chvil později to nůžkami zkoušel Mandžukič po pasu Rakitiče znovu, avšak neuspěl. V 64. minutě Eduardo hlavičkoval jen do připraveného McGregora.

Na skotského gólmana to zkoušel také Kovačič, jenž ho prověřil z dálky, nicméně nohy McGregora byly v pozoru. Posledních deset minut utkání naopak patřily Skotům. V dobré střelecké příležitosti se ocitl Naismith, ale na Conwayův centr nedosáhl. Snodgrass poté přesně zacílit nedokázal.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
Veselac

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Skoti tragedia 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1..3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Chorvatsko je v tomto zápase na Maksimiru velkým favoritem a vcelku se očekává, že by Vatreni měli Skotsko porazit. Protože jejich výkonnostní propad stále pokračuje a stále navíc platí i tvrzení, že mimo Britské ostrovy jsou poloviční. Je to víceméně jasné a byť mám jsou mi obě mužstva sympatická, budu to přát domácím, protože bojují o přímý postup, kdežto Skotsko skupinu A bohužel uzavírá, což se asi ani po tomto utkání nezmění ... Tip 2:0

Reagovat
paver

Skotové bohužel momentálně hrají strašně a proti rozjetým Chorvatům to budou mít hodně těžké...tip 3:1

Reagovat
MagpeCZ

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

V tymu Chorvatska je spousta sikovnejch kluku, Modric, Mandzukic, Eduardo, Srna...mohli si zakopat a vylepsit bilanci 4:1

Reagovat
paver

Velice příjemné překvapení! Skotové konečně zabrali a vypadá to, že Gordon Strachan konečně ví kam sáhnout Jakožto fanouška Rovers mne těší také start Granta Hansleho a Jordana Rhodese

Reagovat
smazaný uživatel

to si fakt delaj srandu Chorvati

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel toto je opravdu nečekaný výsledek. Chorvatsko si touto zbytečnou a smolnou prohrou, kterou málokdo čekal, zkomplikovalo postavení ve skupině. Těžko také říci, proč se nedokázali v tomto zápase ani jednou gólově prosadit a to u nich opravdu nebývá zvykem. Naopak Skotsko slaví nečekané vítězství, které je aspoň odpoutalo z poslední příčky skupiny a zároveň si mohou připsat též premiérové vítězstvé v této kvalifikaci. Však už u nich taky bylo načase ...

Reagovat
smazaný uživatel

Belgie se diky tyhle prohre osamostatnila od Chorvatu a razem jim to ulehcili. V cem hledat chybu? Mozna ze jim chybel ve stredu hriste Modric, kterej dokaze jak vystrelit, tak rozdat balon, ale i presto ten utok Mandzukic-Olic melo neco vykouzlit a kdyz ne vyhrat, tak minimalne remizovat se melo. Tohle prekvapeni je...

Reagovat
smazaný uživatel

http://videa.hu/videok/sport/croatia-vs-scotland-highlights-FI8KVyv6rI3Qx6Da?start=0.678

No Skoti k tomu přišli jak slepý k houslím....ono ale v týhle fázi sezony už u spousty hráčů pracuje psychika jinak. Každej už se vidí někde na pláži atd...proto asi v pátek tolik překvapeních...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele