Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina B
22.03.2013 17:00 CET
6 : 0
(2:0)

Reportáž

Bulharsko - Malta 6:0

Fotbalisté Bulharska zvládli úlohu favorita v souboji s trpaslíkem z Malty a po velmi dobrém výkonu deklasovali soupeře v poměru 6:0. Díky tomu se v tabulce posunuli na druhé místo skupiny B se ziskem devíti bodů a prozatím odskočili české reprezentaci na rozdíl čtyř bodů. Malta je po čtyřech utkáních poslední a zatím nezískala ani bod, se skóre 1:12 nemá zatím příliš velký důvod k oslavám. Jedinou branku tak zatím stále vsítila proti naší reprezentaci.

Domácí od samého začátku podle předpokladu řídili celé utkání a v podstatě po celých devadesát minut měli územní převahu. Malta se pouze bránila a nevytvořila si jedinou vážnější šanci. Bulharsko šlo do vedení v 6. minutě, kdy po rychlé kombinaci skvěle převzal míč Alexander Tonev a naprosto přesnou ranou nedal brankáři Hoggovi žádnou šanci. V dalším průběhu žádné větší nebezpečí nehrozilo, domácí stále zásobovali centry pokutové území soupeře.

Zvýšit své vedení mohli po půl hodině hry, Ivelin Popov ale byl před prázdnou brankou na poslední chvíli zablokován. V 38. minutě přidal favorit druhou uklidňující trefu a autorem byl znovu Tonev. Ten obešel několik protihráčů podél hranice vápna a následně z těžké pozice vystřelil. Hogg sice chytil míč do náruče, jenže poté mu vypadl a od země se kuriózně odrazil do branky. Domácí pokračovali v ofenzivní smršti i po přestávce a znovu skórovali.

Ve 47. minutě prošel přízemní centr skrz vápno až k Popovovi a ten s přehledem zakončil do prázdné branky - 3:0. Za dalších osm minut přidal čtvrtou trefu Emil Gargorov. Po přihrávce do velkého vápna od Gadževa se dobrým důrazem probojoval k míči a tvrdou ranou pokořil Hogga počtvrté. Tonev dokonal svůj hattrick v polovině druhého poločasu krásnou technickou střelou podél Hogga a završil svůj velmi povedený výkon. O deset minut později dokonal zkázu Malty Ivan Ivanov a ve zbývajícím čase se utkání pouze dohrávalo.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
vanGomm

Tip 1.Malta i když zatím moc neinkasuje,tak je stejně v této skupině pouze do počtu a skončí jak jinak na posledním místě.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozrejme by bylo lepsi kdyby se uhralo prekvapeni....ale...jasna jedna...tip 1...3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Tomtaf

5:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
MagpeCZ

snad 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.mysoccerplace.net/video/bulgaria-vs-malta-6-0-highlights

No a přesně takovej fotbal jako předvedla Malta se hraje u nás ve vsi...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele