Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina G
22.03.2013 20:45 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Oslavenec Džeko sestřelil Řecko

Edin Džeko v neděli oslavil sedmadvacáté narozeniny a večírek si prodloužil do dnešního večera. Právě jeho dva góly totiž přinesly Bosně tři body, díky kterým je domácí tým na první příčce právě před Řeckem.

Před utkáním útočník Manchesteru City prohlásil, že by možná bral i remízu. Nebýt jho osoby, možná by k remíze opravdu došlo. Džeko si ale chtěl nadělit k narozeninám dárek v podobě výhry a notně k tomu přispěl. Jeho dva zásahy doplnil Vedad Ibiševič, za Řeky upravoval Theofanis Gekas.

Domácí tým jasně ukázal touhu vyhrát a od začátku udával tempo hry. Na rohový kop si naběhl mladý obránce Vranješ, ale brankář Karnezis jeho šanci chytil. Uběhlo pár minut a Edin Džeko rozděloval dárky poprvé - přímý volný kop skončil na hlavičce bývalého střelce Teplic a Karnezis šel poprvé lovit míč ze sítě.

Jen o chvíli později se náskok domácího výběr zvýšil na rozdíl dvou branek. Mensur Mujdža pronikl do vápna hostí a byl podle názoru sudího Kuiperse faulován. K nařízené penaltě se postavil Zvjezdan Misimovič, ale míč napálil jen do brankáře Karnezise. Naneštěstí pro hosty se odrazil jen k nohám dobíhajícího Vedada Ibiševiče a zkušený kanonýr pohotově vrátil míč do správných míst.

Ještě v rámci první půle se Řekové snažili zvrátit výsledek nebo alespoň srovnat. Vasilis Torosidis ani útočník Georgios Samaras se ale neprosadili a Bosna tak mohla odcházet do šaten mnohem spokojenější. Její radost narostla krátce po změně stran. Zvjezdan Misimovič se postavil k přímému volnému kopu a připsal si druhou dnešní asistenci - v roli zakončovatele se objevil opět oslavenec Džeko!

Tým trenéra Safeta Sušiče ale přesto neudržel čisté konto. Když časomíra ukazovala třetí nastavovanou minutu, uběhl Samaras jinak pozorné domácí obraně a vybídl Theofanise Gekase. Zkušený útočník šancí nepohrdl a připravil brankáře Asmira Begoviče o nulu. Bosnu a Hercegovinu přesto gól mrzet nemusí a Edin Džeko si může dál v klidu užívat oslav. Dnes si dal skvostný dárek.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zajimavy zapas o 1.pricku....Tip 1...1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Mám obavy, že to řekové neuhrajou ani na tu remízu..Fakt ted hrají hovno a ani nemluvim o Santosovi.Škoda slov

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 bosna ide do trhaku

Reagovat
smazaný uživatel

BIH vyhraje, bude to těžké proti betonu, ale 1:0 FT

Reagovat
smazaný uživatel

0

Reagovat
vanGomm

Tohle vypadá na dvojtip HX,nebo X.

Reagovat
smazaný uživatel

prestoze reci jsou neprijemni souperi, tak si bosna poradi... 2:1

Reagovat
MagpeCZ

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

oba gool

Reagovat
smazaný uživatel

BOSNA VYHRAJE TO JE JASNY JAKO DEN....FORZA BOSNA 3:0...

Reagovat
smazaný uživatel

ja to tej bosne prajem, maju uzasny mancaft. bol som na grekov v bratislave, nic nehrali, uplne nic. nedalo sa nich vobec pozerat. a potom jedna akci, blby gol a vyhrali.... dufam, ze to dnes nebude ten pripad.

Reagovat
Ebola SVK

ak mám byť objektívny tá bosna si ten postup zaslúži je proste ,,najfutbalovejšia,, z tejto skupiny. Teda ,,ak my,, to zmrvíme nech ide bosna a gréci sedia pekne doma pri televízoroch

Reagovat
HSV1887

Bosna na MS!

Reagovat
smazaný uživatel

Jojoo kazdej tym ma svoji hvezdu...Edin volee

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele