Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina I
10.09.2013 21:00 CET
2 : 4
(1:0)

Reportáž

Bělorusko - Francie 2:4

Francie se nadále pere se Španěly o prvenství ve skupině I, i když k tomu má nyní dál. Španělé odehráli o jeden zápas méně, přesto vedou. Pokud nechtěla Francie dopustit blamáž, musela si s Bělorusy poradit. To se sice stalo, ale výkonů hráčů Galského kohouta rozhodně nebyl bezchybný.

Hosté přijeli na stadion v Gomelu s náladou favorizovaného celku, který ale občas dělá chyby. Dnes udělal dvě, naštěstí pro celek trenéra Deschampse však nebyly osudové. Přesto Francie stále hledá střeleckou jistotu a dál ji provázejí matné výkony. Prostupnost obrannou linií nejlépe deklaroval záložník Jan Tigorev, který se iž po čtyřech minutách dostal do pokutového území brankáře Huga Llorise a nebezpečně vypálil.

Nejaktivnějším hráčem úvodních patnácti minut byl bezpochyby záložník Franck Ribéry, který dělal obraně Bělorusů velké problémy. Ve své druhé šanci se dostal k zakončení, ale z blízkosti napálil jen dobře postaveného brankáře Veramka. francouzské nájezdy ustaly, hráči Les Bleus sice napadali soupeřovu rozehrávku, ale k přímému ohrožení Veramkovy brány se nedostali ani jednou. Aktivity se tak postupně začali ujímat domácí hráči. A jejich snaha přinesla záhy slíbené ovoce.

Po půlhodině hry se totiž Bělorusové dostali k zahrávání rohového kopu, jenž proplachtil pokutovým územím až k Jahoru Filipenkovi, který nedůraznou hlavičkou poslal svůj tým do vedení! V sektoru hostujících fanoušků se ozývaly pouze nadávky směřované na hlavu brankáře Llorise, který chyboval a nechal Filipenku skórovat.

Hostům se první poločas vůbec nezdařil, vše ale napravili hned po nástupu do druhé půle. Dvě minuty po rozehrání se k míči dostal Franck Ribéry a brankář Veramko musel pronikající hvězdu Bayernu Mnichov faulovat. Za svůj čin jednak obdržel žluté napomenutí, především ale Ribéry dostal šanci na penaltový kop. Ten nepromarnil a poslal brankáře na opačnou stranu.

Bělorusové ale s náporem ještě neskončili a ani inkasovaná branka jejich odpor nezlomila. Právě naopak, znovu se dostali do vedení. Cimafej Kalačow spíše zkoušel pozornost brankáře Llorise a natáhl ke střele ze zhruba pětadvaceti metrů. Lloris si ale vybral opět špatnou chvíli na přemýšlení a míč směřující přímo na něj skončil za jeho zády!

Opět na sebe ale odpověď francouzského celku nenechala dlouho čekat - domácím nevyšel ofsajd systém, Ribéry využil nepozornosti obránců a zcela neatakován a nehlídán poslal míč do odkryté brány - 2:2. Od té doby dávali branky již jen hosté. Za dalších pět minut Francie otočila zápas ve svůj prospěch. Ze spolupráce mezi Giroudem a Ribérym těžil Samir Nasri, jehož pohotová střela z větší vzdálenosti zapadla přesně do míst, kam si brankáři pro míč chodí neradi - 3:2.

Uběhly sotva tři minuty a skóre se měnilo ještě jednou. Paul Pogba září v dresu turínské Staré dámy, dobrou formu si přenesl také do seniorské reprezentace. Brankář Veramko špatně odhadl centrovaný míč a při snaze jej vyboxovat vůbec netrefil. Míč mohl do odkryté brány poslat Laurent Koscielny, ale míč nezpracoval ideálně. To však Francouzům vůbec vadit nemuselo - všudypřítomný Paul Pogba natáhl dlouhé nohy a míč do sítě nakonec dostal. Francouzský tým už do konce zápasu žádné další trefy nepřidal, přesto může slavit cenné tři body.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, goal.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1.1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2...0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Francie hraje poslední dobou bídně. Jsou asi dvě varianty: Buďto se z toho oklepe a vyhraje klidně 0:4, nebo (druhá varianta) to podcení a prohraje 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

zapomel si na tu treti variantu

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
M.Vaza

0:0

Reagovat
bafpasak

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

SuperHugovy oba goly

Reagovat
smazaný uživatel

http://vimeo.com/74271013#at=0

Bělorusové se rozpadli jako domeček z karet v závěru...no a co to tam Veremko předváděl při posledním gólu asi nikdy nepochopím

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele