Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina A
15.10.2013 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Belgii remíza trápit nemusí, Walesu zajistil cenný bod Ramsey

Kvalifikace na světový šampionát v Brazílii je u konce a jedním ze sedmi neporažených celků evropské části zůstala i po posledním kole Belgie. Černý kůň mistrovství doma s Walesem remizoval 1:1 - o branky se postarali soupeři v Premier League - Kevin de Bruyne a Aaron Ramsey.

Belgie vstupovala do utkání s klidnou hlavou a naprosto bezstarostně. Podle toho vypadala i základní sestava, v níž chybělo několik tradičních opor. Obránci Lombaerts s Vertoghenem, záložník Defour, nezcela připravený útočník Christian Benteke nebo jedna z největších hvězd světového fotbalu Eden Hazard.

Přesto se dostali k první střele na branku - De Bruyne oslovil Lukakua a Hennessey musel po čtvrthodině hry zasahovat. Krátce před poločasovým hvizdem dokonce zachránila gólmana Walesu konstrukce branky, přesto se diváci dočkali úvodní branky až po změně stran.

Postarali se o ni někdejší spoluhráči z londýnské Chelsea. Romelu Lukaku, který však nyní z klubu úřadujícího vítěze Evropské ligy hostuje v Evertonu, obloučkem přes hlavu vyslal do souboje s nejistým Wilsonem Kevina de Bruyneho, jenž si poradil nejen se střídajícím obránce, ale následně i s Hennesseym, jehož pokořil přesnou střelou k tyči.

Přesto nakonec Ostrované odjížděli z Belgie s bodem. V úplném závěru utkání využil svých zkušeností Craig Bellamy, skrytým pasem vybídl do šestnáctky Aarona Ramseyho a záložník Arsenalu jedním dotekem vyrovnal mezi Courtoisovýma nohama na konečných 1:1.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
veikko

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0, 3 Lukaku, 1 Hazard

Reagovat
vanGomm

Musím tipnout X.Vím,že se sučastnou Belgii je ta šance hodně malá,ale vynechat to nemůžu.

Reagovat
smazaný uživatel

Před zápasem jsem se ti chtěl vysmát, pak jsem situaci naštěstí přehodnotil

http://www.ifortuna.cz/cz/sazeni/tiket/index.html?ticket_id=MTk5MTYzMjg4NzE1NjMwMDoqXTH1o%2BtTyBQIoi4%3D

Reagovat
vanGomm

Wales byl v kval.dlouho bez remízy už jsem ho hrál dříve.Bylo už vlastně pouze otázkou času,kdy tam na tu remízu spadne.Někdy se stává,že to příjde ve chvíli,kdy je to málo pravděpodobné.Jako zrovna teď v Belgii.Matematická pravděpodobnost se totiž každým dalším zápasem zvyšuje a to vůbec se soupeřem nemá nic společného.V tomto má fotbal logiku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

vdaka setreniu hracikov

Reagovat
vanGomm

Ani toto s tím nemá nic společného.Tak by už remizovali dříve,nebo později.Jak říkám všechny fotbalové výsledky,ať už se jedná o výhry,prohry,ale hlavně o ty remízy jsou jen pouhá matematika.A to nemá jak se soupeřem,tím Tvým šetřením,nebo třeba podceněním soupeře atd.atd.nic společného.Každý stejně zremizuje tak jako tak a není vůbec podstatné jedná-li se o smůlu,nebo naopak o štěstí v tom kterém utkání.Matematická pravděpodobnost totiž neúprosně roste každým dalším zápasem.Tomu stejně nikdo neunikne.Navíc fotbal se čím dál tím víc vyrovnává a o to jsou ty série pak kratší.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele