Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina A
11.09.2012 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Belgie - Chorvatsko 1:1

Belgičané v duelu favoritů skupiny B Chorvaty přestříleli a celkově byli lepším týmem - jenže co naplat, ve fotbale rozhodují góly, a ty dnes padly pouze dva. Po jednom do každé brány.

A Chorvaté dokonce vedli, neboť už v šesté minutě otevřel skóre Ivan Perišić. Belgičané tak mohou děkovat svému zachránci Guillaume Gilletovi, jehož přesná trefa z nastaveného času první půle zachránila hvězdami nabitému celku alespoň bod. Oba celky tak zůstávají v kvalifikaci neporaženy.

Hosté mohou děkovat svému brankáři Pletikosovi, který se po celý zápas rozhodně nenudil; kola belgické ofenzivy roztáčel zejména Dries Mertens, který dnes na křídle odehrál velmi dobrý zápas.

První střelu na bránu zaznamenali diváci v Bruselu už po čtyřech minutách, kdy Alex Witsel, milionová posila ruského Zenitu Petrohrad, protáhla Pletikosu v chorvatské bráně - aby se po dalších dvou minutách měnilo skóre na opačné straně. Perišić vtrhl do vápna a přízemní ranou poslal hosty do vedení - 0:1.

Belgie se pokoušela odpovědět prostřednictvím Mertense, ale Pletikosa byl pozorný. Po celý první poločas domácí útočili, ale ani střela Christiana Bentekeho, ani hlavička Axela Witsela se mezi tři tyče nevešly. Už se zdálo, že úvodních pětačtyřicet minut je u konce, když Gillet vyzkoušel svoje štěstí a jeho rána zdálky překvapivě zapadla za zkoprnělého Pletikosu - 1:1.

Wilmotsovi svěřenci pokračovali i ve druhé půli ve festivalu zmařených šancí, a chorvatský gólman se vyznamenal při střelách Bentekeho a Mertense. Neuspěl ani Witsel, zatímco domácí gólman Thibaut Courtois úspěšně zlikvidoval Srnův přímý kop. A když i závěrečný pokus střídajícího Mirallase přelétl chorvatské břevno, rozešly se oba týmy smírně.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
MagpeCZ

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tento zapas muze skoncit jakkoliv a nechapu ty kursy...mely by byt vice vyrovnanejsi..jestli to berou ze Chorvati se v poslednim zapase trapili..nevim..tip X..2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
JimBob

Ten věkový průměr u Belgie je fascinující a ještě o to víc, že prakticky všichni hráči jsou extra třída... Doufám, že to zvládnou nějak prodat během následujících šampionátů, co budou za účasti týhle generace (ne že by se počet jejich talentů pořád nezvětšoval).

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tipujem 1... 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Sotuen

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Veselac

X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

http://videa.hu/videok/sport/belgium-vs-croatia-11-goal-highlights-2kKloUGN275y6IDo

...Guillaume Gillet, palec nahoru za jeho krásnou střelu šajtlí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele