Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina B
07.06.2013 18:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Arménie - Malta 0:1

Fotbalisté Malty se postarali o velké překvapení na půdě Arménie a dokázali získat své první body ve skupině, navíc definitivně zavřeli Arménii cestu na světový šampionát. Ta má po pěti zápasech stále na kontě jen tři body a je před svým pátečním soupeřem pouze o skóre. Malta po pěti kvalifikačních duelech překvapila favorita a navázala tak na minulý dobrý výkon s Itálií.

Hosté se dostali do vedení už v 8. minutě zásluhou Michaela Mifsuda a poté díky skvělé obraně dokázali těsný náskok udržet. Hosté vsítili jedinou branku utkání ze své první vážnější akce zápasu. Po skvělé přihrávce za obranu převzal balón Mifsud, a i když napoprvé brankáře Romana Berezovskijho nepřekonal, tak s dorážkou už neměl problém. Domácí mohli srovnat po čtvrthodině hry, když po rohovém kopu hlavičkoval Pizzelli, brankář Haber však jeho pokus zlikvidoval.

Ihned na to byl blízko druhé brance hostů Failla, jenže po krásném centru za obranu hlavičkoval těsně mimo. Po půlhodině hry musel znovu fantasticky zasahovat Haber, který konečky prstů vyrazil ránu z více jak třiceti metrů. V samém závěru poločasu zahrozil domácí Mchitarjan, ovšem jeho hlavička mířila těsně nad Haberovu branku. Domácí se po přestávce tlačili do útoku a tvořili hru, Malta v úvodu soupeře do ničeho vážnějšího nepustila.

Po necelé hodině hry mohli domácí srovnat stav po přímém volném kopu, když míč propadl až k Haberovi, ten ho ale reflexivním zákrokem vyrazil do bezpečí. Největší šanci domácí spálili v polovině druhého dějství, Sarkisov po dlouhém sprintu zamířil těsně vedle tyče. Hosté poté až do konce utkání zodpovědně bránili a frustrovaného soupeře do žádné větší šance již nepustili.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com, eurofotbal.cz

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Veselac

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Neuveritelne! Armenci tragedie..nemam slov..as to neni nahoda ze ze 4 utkani dali pouhe 2 goly,ted uz z 5 zapasu

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Arménie v domácím prostředí umí a ani v tomto zápase se nenechá zahanbit. Malta sice dělá pokroky, ale tady to stačit nebude. Tip 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0, musí

Reagovat
paver

Arménie v poklidu zvítězí...tip 3:0

Reagovat
vanGomm

Tip 1.Malta je ve skupině pouze do počtu.Jeji poslední dvě kval. hovoří jasně.MS 2010 0 1 9 0:26 1bod a EURO 2012 0 1 9 4:21 1bod.Remíza Albánie resp.Gruzie.I teď má slušně zaděláno na podobnou bilanci.Když v Arménii prohraje skončí zřejmě ještě hůře.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim si ze doma by Armenie nemela mit s Maltou problem, uz by to nemelo bejt ani jednogolovy vitezstvi, tipuju tak 2:0. O gol by se moch postarat i hrac Sachtaru Mchitarjan, ktery mel tuhle sezonu paradni formu...

Reagovat
MagpeCZ

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdo z nas ani netipoval ze by Malta dala gol..to je teda vrchol uz

Reagovat
paver

Bezesporu největší překvapení kola. Malta

Reagovat
smazaný uživatel

Aby nebylo nejvetsi prekvapeni kola Slovensko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ono to nie je prekvapenie, ono to len odraza realitu a marazmus v nasom state.

Reagovat
smazaný uživatel

V tomto kvalifikačním kole bylo překvapení až moc a tento výsledek je jedním z nich. Je to překvapení velké, né - li vůbec největší !!! Stačí se jen podívat na předzápasové kurzy, Aménie musela tento zápas těžce podcenit, jinak si to nelze vysvětlit. Pro ně samotné je to ostuda jako hrom, na druhou stranu si Malta připisuje další cenný skalp ve své fotbalové historii. A symbolické je, že se za Maltu gólově prosadil právě Mifsud.

ARMÉNIE

MALTA

Reagovat
REPLIKATOR

Přepiště dějiny

Reagovat
smazaný uživatel

Joo, Malta velky prekvapko, ale jednou za cas to holt prijit musi. Jina senzace by byla takovej vysledek s velkozemema (Spanelsko, Nemecko...) I kdyz Armenie neni pliva, tak se to da brat v pohode jeste.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele