Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina H
15.10.2013 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Anglie splnila povinnost, po výhře nad Polskem míří na šampionát přímo

Skeptici a zlí jazykové mají utrum, reprezentace Albionu zdolala díky Rooneymu a Gerrardovi Polsko v rozhodujícím utkání kvalifikace 2:0 a dostala se na světový šampionát do Brazílie přímo. Ukrajina tak i přes vysokou výhru v San Marinu musí absolvovat listopadovou baráž.

Anglie potřebovala před závěrečným kvalifikačním kolem k jistotě postupu vyhrát. Za třemi body nakročila už v první půli, kdy se prosadil útočník Manchesteru United Wayne Rooney. V závěru zpečetil postupové oslavy kapitán Steven Gerrard.

Zápas začal divokým stylem, ale branky se fanoušci dočkali až v závěru poločasu. I v úvodu se vak bylo na co dívat - Bainesův dobrý centr odvrátil Wojtkowiak, Townsendovu navštívenku pak lapil Szczesny. Tiše však nezůstali ani hosté, Lewandowski ani Sobota ovšem neuspěli.

Blízko branky byli Angličané znovu po dvaceti minutách, kdy Gerrardův přímý kop těsně minul Smallingovu hlavu i zadní tyč. O chvíli později napálil z dálky Townsend tyčku. Wembley jásalo až pět minut před přestávkou, kdy na Bainesův centr nejvýše vyskočil Wayne Rooney, jenž i bez ochranné čelenky nasměroval balon do sítě.

Ve druhé půli se museli mít Angličané na pozoru, Hart po čtvrt hodině skvěle vychytal Lewandowskiho. Na druhé straně pak Szczesny dobře zakročil proti dalekonosné ráně Rooneyho. Poradil si i z pokusem Sturridge.

Definitivní tečku za postupovou honbou tak musel učinit symbolicky kapitán Steven Gerrard. Střídající Jack Wilshere poslal legendu Liverpoolu do souboje s několika obránci Polska a zkušený záložník si počínal jako mladý junák. Hbitě se prosmýkl mezi dvěma a v pádu dokázal před třetím dobíhajícím přehodit vybíhajícího Szczesnyho.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

kurz

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo něco pěkného vsadí a Polsko vyhraje tak má pěkný balík

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
veikko

1:2, Anglii na MS nechci

Reagovat
smazaný uživatel

Snad naši sousedi urvou remizu! a tech 18 tísic fanoušku je dojde podpořit , když o nic nejde je nadhera,kam se hrabem my....

idealní 1-1 1-2 at ukrajina nehraje baráž a jde tam Anglie

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím

Reagovat
smazaný uživatel

myslím, že to tam bude ještě divoký...Poláci je v Anglii pomalu víc než Angličanů, takže o domácí výhodě se mluvit nedá a navíc Anglie poslední dobou důležitý matche moc nezvládá...for fun X2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

dufam, ze to psonky daju. 1:2 !

Reagovat
vanGomm

Viděl bych to na dvojtip buď HX,nebo X.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=VSH9YvCxe2s

Anglie nakonec Poláky udolala typicky po anglicku...

Reagovat
Devil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele