Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina H
06.09.2013 21:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Anglie - Moldavsko 4:0

Pohodlné vítězství si na své konto připsala Anglie, když ve Wemble porazila Moldavsko 4:0. Navíc o to cennější, neboť Polsko s Černou Horou mezi sebou remizovali, a tak mají svěřenci Roye Hodgsona k mistrovství světa opět mnohem blíže.

Snad jedinou kaňkou je udělená žlutá karta za zdržování střelci dvou branek, Dannymu Welbeckovi, která mladému anglickému kanonýrovi znemožní nastoupit v mnohem náročnějším utkání na Ukrajině. Jak sám hráč Manchesteru United, tak celá lavička byli přísným rozhodnutím rozhodčího Kruzliáka značně rozlícení. Mezi odmáváním ofsajdu a Welbeckovým zakončením totiž uběhla sotva vteřina. Jde o bolestivou ztrátu zvláště kvůli zraněním Rooneyho s Carrollem a Sturridgem. Zdá se, že anglická ofenziva bude záviset na Rickiem Lambertovi, jenž si také ve svém druhém reprezentačním startu připsal branku a ukazuje, že i po třicítce se dá prorazit na mezinárodní scéně.

Jako první se prosadil kapitán Steven Gerrard povedeným zakončením po dvanácti minutách hry. Šestnáct minut nato se k němu přidal i Rickie Lambert, jemuž gól připravil napůl centr Thea Walcotta a napůl velké zaváhání defenzivy Moldavanů v čele s brankářem Namascem. Třetí gól ještě do konce první půle přidal Welbeck po průniku středem obrany soupeře a zakončením do prázdné branky. Pět minut po změně stran přidal útočník Manchesteru United i svou druhou branku v utkání povedenou střelou, na kterou byl Namasco krátký.

Možná nakonec bylo překvapivé, že po brankách Gerrarda, Lamberta a dvakrát Welbecka do prvních padesáti minut nebylo konečné skóre mnohem vyšší ve prospěch Albionu. Blízko pak ke svému prvnímu reprezentačnímu gólu měl debutant Ross Barkley, ale jinak již po změně stran Anglie hrála na půl plynu a skóre si tak na neškodném Moldavsku nevylepšilo.

Autor: Martin Kantor / theguardian.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
veikko

Anglie je slabá, ale tohle se prostě vyhrává. 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
bafpasak

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/x14cb5t_eng4-0mol_webcam#from=embediframe

Danny Welbeck je opravdová budoucnost anglického útoku...jeho dravost a styl zakončování angličanům přinese ještě desítky důležitých branek a hlavně bodů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele