Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2014

zóna UEFA (Evropa) - skupina D
10.09.2013 20:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Andorra - Nizozemsko 0:2

Robin van Persie spasil svoji zemi, na půdě Andorry vyhráli Nizozemci právě díky dvěma trefám útočníka Manchesteru United. Holandský národní tým tak postupuje do Brazílie se suverénním náskokem, nyní má na kontě již 22 bodů! Andorra naopak nezískala ani bod.

Favorizovaný holandský výběr dostal v pátečním utkání proti Estonsku lekci, ze které se dnes musel vzpamatovat. Remíza s podceňovanými Estonci týmu trenéra van Gaala rozhodně punc světové extratřídy nepřidala, o to důležitější dnešní zápas byl. Hned od úvodu bylo jasné, že Nizozemci budou chtít odčinit zaváhání a budou dirigovat tempo hry. Po přímém kopu Sneijdera tribuny stadionu Comunal jen zahučely. Brankář Ferran Pol musel po pár minutách likvidovat střely Sneijdera a Lense, s oběma si poradil na výbornou.

Když byla za námi půlhodina hry, osmělili se také domácí hráči. Útočník Ivan Lorenzo zakončil své sólo nebezpečně vypadající střelou, se kterou si ale brankář Michel Vorm poradil. Holandsko mělo v průběhu první půle mnohokrát možnost zakončovat nějakou standardní situaci, ale ani jednu z nich nevyužilo.

Vše hosté napravili po změně stran. Pět minut po písknutí sudího Vučemilović-Šimunoviće se poprvé ze sektoru hostí ozvalo 'Gól'. Z dvaceti metrů napřáhl ke střele Robin van Persie, jehož projektil zamířil k tyči Polovy brány!

Holanďané využili chvilkové nepozornosti obranných řad soupeře a přidali druhý zásah v průběhu pěti minut. Střela Daryla Janmaata vypadla brankáři Polovi z rukavic a dostala se ke kopačkám Robina van Persieho. Bývalý 'Kanonýr' obešel protihráče a do opuštěné branky pohodlně zakončil - 2:0 pro van Gaalovy svěřence.

Po hodině hry zkoušel velmi štiplavou ranou navýšit skóre Wesley Sneijder, ale brankář Pol byl na správném místě. Po Sneijderovi zakončoval také křídelník Jeremain Lens, ale brankář Pol chytil i jeho pokus. Možná to bylo tím, že Lens při zakončení lehce podklouzl. Deset minut před koncem klání se Robin van Persie pokusil zkompletovat hattrick, ale nastřelil jen připraveného Pola v bráně Andorry. Mrzet jej to ale nemusí, Holanďané postupují a dnes zazářil právě van Persie.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, goal.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:6

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2...0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:20

Reagovat
vanGomm

Tip 2.Výše skore bude záležet,jak k tomu hráči Holandska přistoupí.

Reagovat
smazaný uživatel

0:5 není co řešit. (2Afellay, 2Van Persie, Mathijsen).

Reagovat
smazaný uživatel

0:7

Reagovat
bruchy

Nejprve musí vyhrát nad nebezpečnou Andorrou.

Reagovat
bafpasak

0:4

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele