Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 5
11.10.2008 20:00 CET
2 : 1
(0:1)
Stadión:
Inönü, Istanbul

Reportáž

Turecko - Bosna a Hercegovina 2:1

Turecko napravilo své minulé zaváhaní doma proti Belgii a nad reprezentací Bosny a Hercegoviny zvítězilo zaslouženě 2:1. Výraznou měrou se na utkání podepsal bývalý útočník Teplic Edin Džeko, který vstřelil dvě branky. Jednu do soupeřovy a jednu do vlastní sítě.

Domácí postrádali tři zraněné opory Semiha Sentürka, Nihata Kahveciho a Gökhana Ünala, takže kouč Fatih Terim musel do útoku poslat teprve sedmnáctiletého Batuhana Karadenize, který se postavil vedle Mevlüta Erdinca, střelce rozhodující branky utkání. Jeho pouť však předčasně skončila, když si těsně před přestávkou poranil rameno a musel střídat.

Turecko začalo hned od začátku dobře presovat, ale byli to hosté, kdo tím správným způsobem zahrozili. Hlavně Safet Nadarevič, který se na poslední chvíli zbavil svého ošemetného zranění, Turky svými dobrodružnými výpady hodně trápil. Ve 26. minutě Edin Džeko, útočník německého Wolfsburgu, poslal svůj tým díky skvělé hlavičce po přímém kopu do vedení, které hosté udrželi do konce půle.

Bosna a Hercegovina chtěla tento výsledek co nejdéle uhlídat, jenže soupeř záhy odpověděl. Arda Turan s pomocí Džekovy teče zužitkoval přímý kop Sarioglua. Domácí nebrali nic jiného než vítězství a v 66. minutě Mevlüt pohodlně skóroval. Turecko pak vítězství udrželo a na tuhle výhru bude chtít určitě v následujícím utkání proti Estonsku navázat. Bosna a Hercegovina hostí Arménii.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tiurecko tesne vyhraje 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Turecko doma vyhraje....2:1,3:2

Reagovat
smazaný uživatel

turecko neponechá nic v náhodě a pojede na 100% 3-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele