Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 7
10.10.2009 20:30 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Srbové postupují na turnaj do Jižní Afriky

Srbové potřebovali jednu jistotu k postupu do Jižní Afriky - vyhrát doma nad Rumunskem. A suverénní vítězství 5:0 bohatě stačilo. Pro Srbsko je to v jeho mladé fotbalové historii historický úspěch.

Domácí si šli za svým cílem už od úvodních minut. Nikoho na vyprodaném bělehradském stánku Marakana nenechali na pochybách, že by se tam nekonalo to, co všichni očekávali a na co se všichni přišli podívat - pozápasové oslavy. Už ve druhé minutě pálil těsně mimo Stankovič, něco podobného předvedl v 18. minutě, ale jeho volej vychytal brankář Coman.

Rumuni ovšem též zlobili, především bývalým útočníkem Chelsea Adrianem Mutuem. V první šanci v 8. minutě hlavičkoval po centru Vargy nad, pak se tváří tvář ocitl stoperu Vidičovi, nakonec ho však fauloval.

Domácí udeřili ve 37. minutě, když rohový kop Krašiče zužitkoval hlavou Žigič. O chvilku později Krašiče vychytal brilantně Coman, v nastaveném čase první půle neproměnil z dobré pozice přímý kop v branku hostující Mutu.

Uklidňující druhou trefu na 2:0 přidal pět minut po pauze Pantelič. A pak na řadu přišla závěrečná smršť, ve které skórovali Kuzmanovič a v rozmezí tří minut také dvakrát Jovanovič. Rumunsku navíc chyběl na posledních šest minut vyloučený kapitán Chivu a možná že právě bez jeho nepřítomnosti se Jovanovičovi podařilo hladce střílet branky.

Zatímco se v celém Srbsku slavilo, v Rumunsku moc velkou radost nemají. Mužstvo díky tomuto debaklu kleslo až na předposlední příčku tabulky. Kvalifikaci zakončí duelem s Farskými ostrovy a pokusí se dostat alespoň na konečnou čtvrtou pozici, Srbové budou hrát v Litvě už jen o čest.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Srbija na prvom mestu!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele