Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 3
19.11.2008 20:30 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Češi v San Marinu splnili povinnost

Čeští reprezentanti na maličkém a poloprázdném stadionu v Serravalle hledali více než poločas recept na pozornou defenzivu fotbalového trpaslíka. Nakonec ale nepřipustili komplikace a díky zlepšené koncovce po změně stran s přehledem vyhráli.

Češi začali lépe, ale do vyložených šancí je pečlivě bránící soupeř dlouho nepouštěl. První ránu vypustil na Simonciniho branku ve dvanácté minutě Radek Šírl, ale pálil vysoko nad. O tři minuty později se po signálu dostal ve vápně k míči Sionko. Místo přihrávky pod sebe zvolil střelu, které chyběly centimetry. Ve 22. minutě nadělala Simoncinimu problémy tečovaná rána Ujfalušiho a český tlak pomalu narůstal. Za další dvě minuty byl po narážečce s Jankulovskim v šanci znovu aktivní Sionko, kličkou se zbavil obránce, ale Simoncini mu nakonec přesnější zakončení pokazil včasným vyběhnutím.V 36. minutě se Baroš obtočil okolo Della Valleho, ale trefil jen nohy vybíhajícího gólmana. V závěru poločasu už se hrálo prakticky jen ve vápně domácího celku, ale Polák nejprve v šanci špatně převzal míč, Sionko chvíli po něm pálil nad a Jankulovského volej skončil těsně vedle.

Druhý poločas odstartovali Češi ještě aktivněji a hned po dvou minutách se dočkali zaslouženého vedení. Kováč po standardní situaci lehce lízl hlavou míč, který s pomocí tyče, břevna i nešťastného Simonciniho nakonec doputoval až za brankovou čáru. Favorit se uklidnil a za pět minut přidal druhu branku. Šírlova zpětná přihrávka prošla přes celé pokutové území až na jeho pravou stranu a Pospěch dělovkou z osmnácti metrů vymetl šibenici. Chvíli poté pádil na branku sám Šírl, ale brankáře přehodit nedokázal. V 66. minutě neuznali rozhodčí gól Barošovi, protože přihrávající Pospěch vracel míč před branku už zpoza brankové čáry. Češi potom polevili a až v 74. minutě připravil Baroš šanci Sionkovi, který však brankáře neprostřelil. Sedm minut před koncem se ve vápně perfektně zorientoval nováček Necid a přesnou střelou k levě tyči ozdobil svůj debut i premiérovým gólem. Další góly už Češi nepřidali, ale povinnost splnili bezezbytku.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (325)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele