Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 4
10.10.2009 17:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Rusko - Německo 0:1

"Finále" kvalifikační skupiny 4 vyhráli díky parádní akci zakončené Klosem Němci, kteří si tak zajistili postup na Mistrovství světa. Rusové nevyužili dvacetiminutové přesilové hry a putují do baráže.

Hned první minuty nabídly hru v tempu. V páté minutě se vtipným zpracováním dostal do střelecké pozice Keržakov, jenže mířil do míst, kde byl připravený Adler. Po třech minutách se, díky špatné rozehrávce hostů a přesnému pasu za obranu, dostal do další šance, ale z patnácti metrů netrefil míč ideálně.

Druhá desetiminutovka patřila, alespoň opticky, Němcům. Nicméně nejvážnější akce skončila Podolského střelou, která byla zablokována obětavým Berezutskym. Nebezpečnější byli Rusové, kteří chvíli před půlhodinou hry zahrávali přímý volný kop. K tomu se postavil Žirkov, branku přestřelil jen o centimetry. Jen o minutu později se přihrávkou od Aršavina dostal před samotného Adlera Bystrov, střelou po zemi neuspěl.

A tak udeřili hosté v bílém. Deset minut před koncem první půle vrátil z první Podolski do vápna na Özila, který přihrával před prázdnou branku Klosemu. Ten neměl zas až tak velké problémy se prosadit přes Ignaševiče. Rusové se sice snažili do poločasu ještě vyrovnat, Adlera však přímo neohrozili.

Překvapivě vstoupili do druhé půle ofenzivněji hosté, ale po nepřesné střele Lahma šli do rychlého protiútoku svěřenci trenéra Hiddinka. Keržakov v tísni Boatenga vracel na vápno Aršavinovi, jehož pokus Adler vyrazil pouze zpět k hráči Dinamo Moskvy. Tomu střela nesedla a pálil vysoko nad. Na druhé straně tak musel Akinfeev čelit jedovaté ráně z dálky od Schweinsteigera.

Nebezpečné střely pokračovaly. Adler musel znovu vyrážet tvrdý pokus Aršavina. V dalším momentu efektně pálil Bystrov, míč ale prolétl pár centimetrů nad břevnem a zastavil se o horní síť. Na druhé straně tak mohl trest Özil, jehož pokus z dálky Akinfeev podcenil a pořádně si oddechl, když se balón odrazil od břevna.

Dvaadvacet minut před koncem přišla rána do obranných řad vedoucího Německa. Těsně před vápnem fauloval Boateng Bystrova a po druhé žluté musel předčasně ze hřiště. Blízko vyrovnání byl brzy poté Semšov, jeho střelu z pár kroků vyrazil Adler se štěstím na roh. Jenže poté se Němci bez větších problémů bránili jakémukoliv tlaku.

Na druhé straně mohl naopak rozhodnout zápas Ballack, ale z dálky o decimetry minul tyč přízemní ranou. Ve vápně hostů pak došlo ke dvěma sporným momentům. Ballackův nálet do Aršavina byl ještě čistý, o minutu později již střídající Freidrich Bystrova jasně fauloval. Píšťalka rozhodčího ale zůstala v obou případech němá. Zápas tak už nedoznal změny skóre, Němci si tak vítězstvím pojistili letenky do Afriky.

Autor: Josef Gvoždiak / fifa.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 pre rusov

Reagovat
smazaný uživatel

fandim Rusům, musej vyhrát

Reagovat
godwood

To chápu,vždyť nás dvacet let okupovali.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 pre Rusov

Reagovat
Lorcan

na umělce v lužnikách by to pro Rusko mohlo být jednodušší, proto tipuju jejich výhru 3:1

Reagovat
Ligter

Souboj jak z druhé světové. 2:1 pro Rusko.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele