Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 4
11.10.2008 20:45 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Němci rozhodli skvělým nástupem

Skvělým nástupem rozhodli němečtí fotbalisté očekávaný souboj dvou medailistů z posledního evropského šampionátu. Rusové se po přestávce zlepšili, ale stihli už jenom snížit.

První šanci zápasu měli Rusové, když Žirkov pláchnul Mertesackerovi a Pogrebňak střílel z voleje nad. V 9. minutě už se míč třepotal v síti, ale na druhé straně. Podolski dostal přihrávku od Kloseho, obtočil se kolem Berezuckého a prostřelil Akinfejeva.

Ofenzivní představení pokračovalo a šance se střídali na obou stranách. Z gólu se ale radovali znovu Němci. Schweinsteiger našel na zadní tyči Ballacka a ten zblízka zdvojnásobil vedené domácího mužstva.

Rusové měli do přestávky ještě štěstí při dvou dalekonosných pokusech Podolského, Akinfejev s však zaskočit nenechal a po obrátce už Rusům štěstí začalo přát. Denisov obral o míč Lahma, našel v pokutovém území Aršavina a ten vstřelil kontaktní gól.

Ruská honba za vyrovnáním pokračovala, ale debutující německý brankář Adler byl proti. Dvakrát vychytal Pogrebňaka a zejména zákrok proti hlavičce útočníka Zenitu Petrohrad si bude dlouho pamatovat.

Rusové mohli ještě jednou vyrovnat v samém závěru zápasu, kdy Denisov trefil tyč a dorážejícímu Pogrbňakovi pokazili společně skvělým zákrokem Adler a zdviženým praporkem asistent rozhodčího.

Autor: Jiří Fišara / goal.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

verim rusum 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Nemci to doma zvladnout....goly davat umi...bude to urcite nad 2.5....Rusove jsou sice silni ale verim ve vyhru Nemcu i kdyz je moc nemusim....4:2

Reagovat
smazaný uživatel

rusove to vyhraji verim jim maji dobrej utok trochu horsi obrana tip 2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Daváj, daváj rossija !! 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Rovnou jim vlez do prdele ruskejm zkurvencum. 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nemecko - Rusko 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

těžkej zápas skončí remízou 2-2

Reagovat
smazaný uživatel

Byl si hodne blizko ... nebejt smuly a tyci, tak by to tak skoncilo - byl by to odpovidajici vysledek.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele