Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 4
09.09.2009 20:45 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Německo - Ázerbájdžán 4:0

Němci si splnili povinnost a Ázerbajdžán na domácí půdě v Hannoveru porazili bez větších problémů 4:0. Týmu Jogiho Löwa určitě neuškodilo brzké vedení, další branky však přidal až po změně stran, kdy se dvakrát trefil Klose. Hosté dohrávali utkání o deseti mužích.

Bundesteam začal velice aktivně a hostujícího brankáře Agajeva hned plně zaměstnal. V šesté minutě nepříjemně vystřelil Podolski, minutu nato zase vyzkoušel Agajevovi kvality Özil. Poté to zkusili také Schweinsteiger a Ballack, vedoucí branka ovšem padla až ve 14. minutě. Podolski si narazil s Gómezem a v pokutovém území byl faulován, následnou penaltu pak proměnil s jistotou sobě vlastní Ballack - 1:0.

Vzápětí mohl, či spíš měl zvýšit Gómez, ovšem jeho hlavičku z jasné pozice famózně vytěsnil Agajev. Trochu překvapivě to byla ze strany favorita poslední dobrá akce v prvním poločase. Hosté vedení německým koučem Bertim Vogtsem nebránili špatně, hlavním problémem domácích však byla nepřesnost. Ve 37. minutě pak měli hosté dokonce šanci na vyrovnání, do zakončení se dostal Šukurov a přinutil Adlera k dobrému zákroku.

Löw o přestávce reagoval hned dvojnásobným střídáním a brzy to začalo nést své ovoce. Hned v 50. minutě se Ázerbajdžáncům notně přitížilo, druhou žlutou viděl po faulu na Kloseho Abbasov a musel jít do sprch. V 55. minutě pak přišlo pro Němce uklidnění, když Lahm našel zcela opuštěného Kloseho a ten míč bez problémů uklidil k pravé tyči - 2:0. Jeho další gól, který byl v reprezentaci již 47., přišel v 66. minutě. Özil vyslal do křídla Becka, který nacentroval a na přední tyči Klose znovu úřadoval - 3:0.

O pět minut později Němci svůj dnešní gólový sumář uzavřeli. Özil překrásně nacentroval na Ballacka, jenž hlavou sklepnul na Podolského a ten zblízka zatloukl míč volejem do sítě - 4:0. V poslední čtvrthodině měla domácí jedenáctka ještě dalších několik šancí, do černého se už ale netrefila. Důležitý zápas Němce čeká za měsíc, kdy budou hrát v Moskvě o první místo s nažhavenými Rusy.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

8:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

5-0

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
Ligter

4:0 Gomez, Özil zaúřadují

Reagovat
smazaný uživatel

11:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tak doufám,že si kluci zastřílí a nakonec postoupí z prvního místa - udrží si ho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele