Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 2
14.10.2009 20:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Lotyšsko - Moldavsko 3:2

Lotyšsko sice dokázalo vyhrát divoké utkání s Moldavskem, postup do baráže ale nevybojovalo. Výsledky ostatních týmů rozhodly v jeho neprospěch.

Moldavsko předvedlo proti velkému sokovi ukázkový fotbal se skvělým úvodem, ani to ale body nepřineslo. Postupem času po vyloučení moldavského kapitána domácí tlačili a čtvrthodiny před koncem zvýšili, ani snížení v poslední minutě hostům žádnou velkou radost přinést nemohlo.

Domácí vrátil do hry hezkou trefou Andrejs Rubins, jenž dokázal v samém konci prvního poločasu výsledek i otočit a dostat svůj výběr na koně, ze kterého již nespadl. Hosté šli do vedení ve 25.minutě. Krásnou přihrávku zprava poslal Valerii Catinsus a poté Andris Vannns uvolnil střelce Ovseannicova, jenž nedal gólmanovi zblízka šanci. Hned o pět minut později ovšem duelu ovlivnila červená karta.

Po půl hodině hry ji obdržel po centru lotyšského šéfa za hraní rukou kapitán Serghei Lascencov a následně se domácí zvedli. Z přímého volného kopu vymetl Rubins ve 32. minutě šibenici a sílící tlak Lotyšska podpořil minutu před pauzou. Po skvělé práci Marise Verpakovskise nízkou střelou k tyči rozjásal celý stánek Skonto. Čtvrt hodiny před koncem se přičinila na pojišťujícím vedení střídající dvojice.

Gendijs Soloicins našel pohodlně Kristapse Grebise, kterému stačilo pouhých osm minut pobytu na hřišti a poslal Lotyšsko do důležitého konečného vedení. V závěru sice dobře zkusil štěstí na druhé straně Veaceslav Sofroni a díky teči od obránce Kasparse Gorksse skončil balón v síti, už to ale nic neznamenalo.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Over ako vino

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele