Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 7
06.06.2009 20:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Litva - Rumunsko 0:1

Nový trenér Rumunska Razvan Lucescu se těší z vítězného startu na lavičce národního týmu. Jeho svěřenci uhráli nejtěsnější výhru na půdě nebezpečné Litvy a trochu si vylepšili špatnou bilanci v kvalifikační skupině.

Hosté začali aktivně, už ve třetí minutě se Marica natahoval po Ghioaneho centru, scházely mu centimetry. Na druhé straně hřiště střílel z dobré pozice Stankevicius, jeho pokus ale byl zblokován obranou.

Rumuni byli v první půli o něco lepší, aktivní byl především Marica. Po čtvrthodině hry se prokličkoval až k pokutovému území, předložil míč kapitánu Chivuovi a jeho střela cíl jen těsně minula. Po další čtvrthodině vystřelil nebezpečně i sám Marica, brankář Karcemarskas ale byl na místě.

Útočník Stuttgartu byl gólově odměněn za svoji snahu v devětatřicáté minutě. Jeho střela z dvaceti metrů nebyla nijak prudká, ale šla přesně k tyči a brankář na ni nedosáhl. Ve druhém poločase Rumuni s přehledem hlídali své vedení a domácí k ničemu nepustili. Marica naopak mohl ještě zvýšit, tentokrát se vyznamenal Karcemarskas.

Rumunsko se díky výhře dostalo na sedm bodů, což pořád není vůbec dobrá bilance. Na barážové místo nyní ztrácí tři body, Francie má však zápas k dobru. Domácí mohou litovat ztráty všech bodů, situace ve skupině pro ně už není tak nadějná, jako před zápasem.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tezko odhadnutelny tip na tento zapas.....Rumuni se velice trapi a vypada to ze na MS nepostoupi a Litva zase je celkem prekvapeni po predchozich vysledcich..nedokazu odhadnout jak tento zapas skonci...Oba tymy budou chtit jiste vyhrat...ale nakonec to skonci spravedlivou remizou..tedy kriz x

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip.: 1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele