Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 6
14.10.2009 17:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Kazachstán - Chorvatsko 1:2

Velmi hořkou příchuť mělo vítězství Chorvatska nad Kazachstánem. Chorvati potřebovali nutně vyhrát a doufat v zaváhání Ukrajiny proti Andoře, jenomže se tak nestalo. Chorvati svojí roli splnili a vyhráli 2:1, Andora však prohrála a celé Chorvatsko se ponořilo do smutku.

Chorvatští reprezentanti tak budou chybět po dlouhé době na závěrečném turnaji, což se před losem kvalifikačních skupin příliš nečekalo. Zajímavý, a tak trochu i pikantní, je postup Anglie ze stejné skupiny, protože právě Anglie nepostoupila díky Chorvatsku na Euro 2008, teď se situace tedy obrátila.

Hosté se v Kazachstánu ujali svého úkolu už v 10. minutě, kdy je do jednobrankového vedení poslal Vukojevic. Hosté byli mnohem aktivnější a brankář Kazachstánu vytahoval jeden zákrok za druhým. Nicméně Kazachstán odpověděl na vedení Chorvatů po půlhodině hry, přihrávku z pravé strany perfektně proměnil Kizhnichenko - 1:1. Branka Chorvaty víceméně nepoložila, jejich aktivita byla i nadále obrovská. Alexandr Mokin předváděl dobré výkony, překonal ho Niko Kranjcar, jeho střelu zastavilo až břevno. Na brankáře Mokina nevyzrál ani Mario Mandzukic, proti kterému vytáhl Mokin excelentní zákrok.

Mokin nakonec obrovskému tlaku podlehl, ve třetí minutě nastavení rozhodl o vítězství Chorvatů Kranjcar, ale chorvatská radost nemohla propuknout. Ukrajina totiž zvítězila bez problémů v Andoře 6:0, a právě na úkor Chorvatů postupuje do baráže.

Autor: Ondřej Linhart / goal.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole tak to bolo vo fouz ..skoro mi nevysiel tiket

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele