Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 4
10.10.2009 16:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Finsko - Wales 2:1

Finsko sehrálo s Walesem vyrovnaný a až do závěrečných chvil napínavý zápas, ve kterém byl však šťastnější domácí tým. Vedení Finska zařídil na začátku zápasu Porokara, Bellamymu se sice ještě podařilo srovnat, branka Moisandera však rozhodla o vítězi souboje.

Do utkání mnohem lépe vstoupili domácí hráči, Johanssonovu střelu sice gólman Hennessey vyrazil, míč však padl do cesty Ronimu Porokarovi, který se trefil do odkryté brány. Pro Wales nejhorší možný začátek zápasu, hosté však dokázali o dvanáct minut později stav srovnat. Bale našel nalevo Vaughana, po jehož přihrávce měl snadnou pozici Bellamy a vstřelil pátý gól v šesti posledních zápasech.

Vstřelený gól Wales povzbudil, ale Finsko bylo dál nebezpečné a po rohu Kolkky hlavičkoval nepřesně Pasanen. Na druhé straně se do pokutového území dostal Bellamy, tentokrát však jeho střelu chytil brankář Jaaskelainen. Wales byl nebezpečný hlavně z protiútoků, devět minut před koncem poločasu našel Bale nabíhajícího Churche, útočník Readingu ale nemířil hlavou přesně.

Finsko nebylo s remízou spokojeno a ve druhé půli se snažilo znovu dostat do brzkého vedení. Wales usilovně bránil, bezchybný však nebyl. Už v 70. minutě málem Finsko svého tlaku využilo, když střílel Hamalainen, Hennessey ale jeho pokus stačil vyrazit. O pět minut později přesto gól přišerol. Porokara našel v pokutovém území Moisandera, ten se vyhnul Collinsovi a střelou do rohu brány dostal Finsko do vedení 2:1. Wales mohl díky štěstí svnat, Hyypia totiž zachyboval a míč dostal Edwards, Jaaskelainen ale rychle reagoval a míč dostal do bezpečí.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele