Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 4
10.06.2009 19:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Finsko - Rusko 0:3

Ruská reprezentace si poměrně hladce poradila v Helsinkách s finským výběrem a na první Německo se dotáhla na rozdíl jednoho bodu. Výhru sborné režíroval Keržakov.

Do utkání vstoupili aktivněji hosté, v desáté minutě dvakrát nebezpečně unikal Bystrov, dokud jej tvrdými zákroky nesestřelil Kallio. Rusové se mohli poprvé radovat ve 27. minutě po skvělé kombinaci na jejímž začátku byl Ignaševič, který dlouhým pasem našel Aršavina, jenž posunul na Keržakova, a ten posunul Rusy do vedení.

Domácí museli začít útočit, nejčastěji se o to pokoušel veterán Litmanen společně s pravým křídlem Jonathanem Johanssonem, ten dokonce v 39. minutě prováhal pro Finy skvělou příležitost, když z deseti metrů nedokázal překonat Akinfejeva. Finové se navíc těsně před přestávkou ještě mohli za zákrok Aršavina na Heikkinena dožadovat penalty, sudí Plautz však zůstal neoblomný.

Po změně stran pokračovala velká ruská show. Bystrov vyhrál rychlostní souboj s Kalliem, jenomže jeho ránu z dobré pozice zblokoval na poslední chvíli Sami Hyppiä. V 53. minutě už ale obránce, jenž od příští sezony patří Leverkusenu, tak úspěšný nebyl. Keržakov druhou brankou do prázdné branky dodal Rusům sebevědomí.

Finové potom kladli menší odpor, ale ten zmrazil v 71. minutě definitivně třetí brankou v Jaaskelainenově kleci Zyrjanov. V 81. minutě pak mohl ze zápasu udělat exhibici Pavljučenko, jenomže neuspěl.

Autor: Daniel Polách / gazeta.ru

Komentáře (8)

Přidat komentář
berger321

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Finové vyhrají a postoupí na MS...

Reagovat
smazaný uživatel

rusi su inde ako fini 1-3...

Reagovat
smazaný uživatel

po vydrene domaci vyhre Finska s Lichtenst. si nemyslim ze proti Rusum zahraji nejaky lepsi fotbal....Rusove si budou chtit udrzet 2.misto v tabulce...tudiz minimalne tam uhraji bod..tip 02 Rusko

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

Ty anglicky prepisy ruskejch jmen jsou na ceskym serveru pomerne dost hruza .... jinak jestli Hiddink opravdu postavi Alexeje Berezuckeho, tak to bude opravdu vtip vzhledem k tomu, ze ani v klubu nehraje - uz samotna nominace je ulet...

Reagovat
Arbiter

perfektní

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele