Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 6
10.09.2008 21:00 CET
1 : 4
(0:1)
Stadión:
Maksimir, Záhřeb

Reportáž

Chorvatsko - Anglie 1:4

Anglii se vydařila perfektní pomsta, na hřišti Chorvatska, které jí před rokem vystavilo stopku v cestě na Euro, vyhrála 4:1. Hattrickem se blýskl teprve 19letý křídelník Arsenalu Theo Walcott.

Chorvatsko ve své krátké historii doma neprohrálo žádný zápas, v poslední kvalifikaci Anglii dvakrát porazilo a věřilo si tak i tentokrát. Výrazně proti však byl Theo Walcott, pro nějž to byl teprve čtvrtý zápas v reprezentaci.

Mladík z Arsenalu však nezačal nejlépe, ve třetí minutě ztratil míč a byla z toho šance Pranjiče, jenž naštěstí pro hosty vypálil přímo na Jamese. Domácí pak neuspěli z rohu ani ze dvou dorážek, a tak začal koncert Theo Walcotta. Ve 26. minutě se nepodařil odkop Pranjičovi, trefil jen spoluhráče, míč se dostal právě k Walcottovi a ten prostřelil Platikosu - 0:1.

Chorvati měli ve zbytku poločasu mírně navrch, vyrovnat však neokázali a osm minut po přestávce přišel zřejmě rozhodující moment.zápasu. Robert Kovač si v souboji s Joe Colem nepočínal zrovna čistě a trefil jej loktem tak, že musel záložník Chelsea střídat. Skončil ale také Kovač, uviděl červenou kartu a poslal domácí do deseti.

Angličané přesilovku využili už za šest minut. Výborný Rooney krásně našel Walcotta a ten dal druhý gól nejen v zápase, ale i ve své reprezentační kariéře celkem. A ještě než se diváci na stadiónu Maksimir v Záhřebu vzpamatovali, dostali další ránu - po akci Jenase se krásně prosadil Wayne Rooney a o vítězi bylo prakticky rozhodnuto.

Svěřenci trenéra Capella zápasu dominovali a mohli vést i o čtyři branky, kdyby při Lampardově přesné střele nezazněla píšťalka značící předchozí faul Heskeyho. Chorvati dali v 78. minutě výsledku alespoň trochu přijatelnou podobu, když po akci Srny na 1:3 snížil Mandzukič, ale dlouho tento stav netrval. Znovu přihrával Rooney, znovu střílel Walcott a završil tak svůj hattrick a skóre na konečných 1:4.

Anglie zaslouženě vyloupila chorvatskou pevnost a nejen že odčinila loňský nezdar, ale po dlouhé době dala fanouškům důvod k radosti ze hry i z výsledku. Po dvou zápasech vede šestou skupinu, o skóre před Ukrajinou.

Autor: Petr Starý / bbc.co uk

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

chorvati vyhrajou 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

nesmierne tazky zapas..anglicanie maju co chorvatom vraciat...bubu to vsak mat velmi tazke...zapas piska lubos michel a myslim si ze to nahrava do karat chorvatom ktorym piskal uz velmi vela zapasov a aj ten v minulej kvalifikacii kedy vyhrali doma 2:0...moj tip....3:1 pre chorvatsko

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden z nejzajímavějších zápasů celé kvalifikace. Angličani maj Chorvatům co vracet,ale na horké půdě to bude hodně těžký zápas. Nechce se mi věřit,že by Chorvati porazili Albion potřetí v řadě v kvalifikačních bojích,tahle série už musí skončit. Tip: 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim, že si Angláni nedovolej prohrát

Reagovat
smazaný uživatel

Anglie hraje velké ho.no mohli jsme to vidět v zápase s ČR

Reagovat
smazaný uživatel

Pouhopouhá PŘÍPRAVA !!! nepodceňovat ani nepřeceňovat tyto zdánlivě bezvýznamné zápasy

Reagovat
smazaný uživatel

neverim v opetovnou vyhru chorvatska. zaroven anglie nehraje moc dobre posledni dobou. tip X 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda

Reagovat
smazaný uživatel

výborně !!!

Reagovat
irik

ty vole

Reagovat
smazaný uživatel

ouuu tak toto som vobec necakal...

Reagovat
Devil

SUPER odplata!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele