Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 6
10.10.2009 17:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Ve znamení čtyřek

Bělorusko si připsalo svou čtvrtou kvalifikační výhru, tentokráte hladce smetlo doma v tabulce předposlední Kazachstán. Tenhle soupeř Bělorusům hodně sedí, už v prvním zápase skupiny na jeho půdě vyhráli rovněž o čtyři branky 5:1. Domácí si mimo jiné pojistili konečnou čtvrtou pozici, Kazachstán zůstane pátý.

Kouč Běloruska Bernd Stange se rozhodl nenominovat velká jména včetně Alexandera Hleba, bratrů Vjačeslavových a záložníka BATE Borisova Igora Staseviče. I tak to proti Kazachstánu zvládlo jeho mužstvo na jedničku.

Zápas se velmi povedl domácímu Kalachevovi, autorovi dvou branek, jenž měl však prsty i u prvního gólu Běloruska ze 23. minuty. Jeho přihrávka našla Bordacheva, a ten otevřel skóre utkání. Druhou trefu domácí přidali až po přestávce, Kalachev vypálil přenádhernou ránu z 35 metrů, která se zastavila až o síť branky gólmana Mokina.

Střídající Kovel pobyl na hřišti pár minut a už si mohl na své konto připsat gól. Čtyři minuty před koncem utkání si našel skvěle prostor před Mokinem a pohodlně zavěsil. V nastaveném čase pak upravil na konečných 4:0 Kalachev.

Pro oba celky tento výsledek nic neznamená, do Jižní Afriky na mistrovství světa se nepodívají. Kvalifikaci zakončí Bělorusko v Anglii, Kazachstán hraje s Chorvatskem.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele