Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 5
28.03.2009 20:45 CET
2 : 4
(0:1)

Reportáž

Belgie - Bosna a Hercegovina 2:4

Bosna a Hercegovina překvapila Belgii, když na Fenix Stadionu v Genku zvítězila 4:2 a vrátila se do boje o postup na mistrovství světa. Černou kaňkou u šestibrankového duelu je však chování některých fanoušků hostí, kteří na trávník vhodili dýmovnice a zápas musel být přerušen.

Utkání začalo v dobrém tempu a diváci mohli už po sedmi minutách sledovat první branku. Tu vstřelil bosenský kanonýr Edin Džeko. Domácí mohli skrze šance Soncka a De Camarga vyrovnat, ale neuspěli. Na druhé straně opět zahrozil útočník Wolfsburgu Džeko, ale tentokrát zasáhl brankář Stijnen.

Srovnáno bylo v 65. minutě. Gilles Swerts našel Dembeleho, který přesnou střelou vyrovnal. Poté přišel již zmiňovaný problém s dýmovnicí. Po několikaminutové pauze se znovu začalo hrát a byla to Bosna, kdo se ujal iniciativy. V 74. minutě poslal nechytatelnou ranou hosty zpět do vedení Sanel Jahič. Za šest minut se skóre měnilo znovu. Střídající Bajramovič z protiútoku zvýšil vedení Bosny a v 86. minutě definitivně zpečetil výhru hostů Misimovič. Belgie na soupeřovy branky dokázala zareagovat až minutu před koncem, ale Sonckova proměněná penalta již nic nezachránila.

Autor: Ondřej Holzman / sportinglife.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip.: 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1 a půjdou před turecko

Reagovat
smazaný uživatel

tak tenhle zapas mi skazil ticket ,,, dekuji belgii , skoda no

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, mě taky, kilo v pr....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele