Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 4
12.08.2009 18:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Ázerbájdžán - Německo 0:2

Po gólech Bastiana Schweinsteigera a Miroslava Kloseho Němci opět vyhráli. Tentokrát si poradili s outsiderem z Ázerbájdžánu.

Německo bylo v dnešním utkáním jasným favoritem a svou roli velmi rychle potvrdilo. Na svého soupeře vletělo a výsledkem byl brzký gól Bastiana Schweinsteigera, který přidal naším západním sousedům jistotu při cestě za povinnými třemi body. Záložník bavorského Bayernu Mnichov napálil míč levačkou a ten se zastavil až za zády Valiyeva.

Po zbytek prvního poločasu se už ale Německo, trochu překvapivě, prosadit nedokázalo. Podle očekávání bylo ale aktivnějším celkem na hřišti a nevýrazný Ázerbájdžán gólmana Enkeho příliš častokrát neohrožoval. Hostující gólman si na míč sáhl jen výjimečně.

Po změně stran hosté opět nebezpečně zaútočili a po devíti minutách přidali druhý gól. Ránu Maria Gomeze sice ještě dokázal Valiyev vyrazit, do prázdné brány však následně dorážel, bez nějakých problémů, kanonýr Miroslav Klose. Ázerbájdžánci, vedení německým koučem Vogtsem, měli ve druhém poločase šancí na svém kontě skutečně minimum. Německá defenzíva si tak připsala na konto další nulu.

Svěřenci Joachima Löwa mají po tomto zápase ve vedení čtvrté kvalifikační náskok čtyř bodů před druhým Ruskem. Ázerbájdžán i nadále zůstává předposlední s jediným bodem na kontě a bez vstřeleného gólu.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele