Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 5
10.10.2009 18:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Arménie - Španělsko 1:2

Arménie svým bojovným výkonem překvapila i úřadující mistry Evropy ze Španělska, podlehla totiž pouze 1:2. Španělsko dostal do vedení v prvním poločase Fabregas, domácí však ve druhé půli srovnali a hráli o body, vítězný gól hostů ale vstřelil Mata.

Španělsko bylo od začátku zápasu ofenzivnějším týmem a v prvních deseti minutách měl dvě střely Santi Cazorla. Obrana Arménie však fungovala dobře, jednu z mála příležitostí měl Torres, který ale gólmana domácích nevystrašil. Zápas se však nehrál pouze na jednu bránu, na druhé straně zkusil štěstí Pizzelli, střílel však nepřesně. Arménie si vypracovala i rohový kop, čímž vyburcovala domácí příznivce.

Španělsko dál ukazovalo svoji kvalitu a i přes obranou hráz se do šance dostal Torres, Mkoyan ale míč odrazil. Krátce před půlhodinou hry mířil k bráně Španělska Pizzelli, obránce Puyol ale příležitost zneškodnil. Blízko gólu byl chvíli poté Cazorla, míč skončil na břevně. Netrvalo dlouho a favorit se přeci jen ujal vedení, Xavi krásně našel Fabregase, na jehož zakončení gólman nedosáhl.

Arménie brankáře Španělska Reinu v prvním poločase neohrozila, na druhou stranu pouštěla ofenzivně hrající Španělsko do minima šancí. Na začátku druhé půle měl Reina první zákrok, Arménie tak ukázala, že se soupeře nebojí. Fernandu Torresovi se zápas nevydařil a brzy ho v útoku nahradil Alvaro Negredo.

V 58. minutě nevěřili hosté svým očím, Arménie totiž dokázala nečekaně srovnat. Karamyan zahrál volný kop na Arzumanyana, ten vystoupal nejvýše a hlavou vyrovnal na 1:1. Už o pět minut později však bylo vedení znovu na straně Španělska, Matu totiž v pokutovém území fauloval Berezovskyi a hráč Valencie vrátil Španělsku z penalty vedení.

Pár minut poté uviděl žlutou kartu Carles Puyol, nezahraje si tak v zápase proti Bosně a Hercegovině. V 72. minutě otestoval gólmana Arménie Senna a pět minut před koncem zápasu střílel i Fabregas. Gól už však nepadl a Španělsko si tak z Arménie odváží výhru 2:1.

Autor: Vít Sedlák / goal.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

tak se mu to povedlo Puyolovi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele