Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 5
05.09.2009 17:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Arménie - Bosna a Hercegovina 0:2

Bosna a Hercegovina si zachovala naději na baráž a může tak stále bojovat, vítězství na půdě Arménie se ale nerodilo snadno. Arménie tak zůstává na posledním místě tabulky s pouhopouhým jedním bodem, Bosna jich získala ze sedmi utkání 15, důležité duely ve velmi těžké skupině na ni ovšem ještě čekají.

Bosna je zatím na druhém místě čtyři body před Tureckem, které je jediným vážnějším konkurentem v boji o druhý flek, další v pořadí Belgie už má přeci jenom větší ztrátu. Hosty rozveselil v samém úvodu po dobrém centru Admira Vladaviče Senijad Ibričič, který na zadní tyči přesně umístil balón hlavou za bezmocného brankáře Kasparova. V dalším průběhu útočili hosté i nadále, velmi povedené pokusy Edina Džeka i Vedada Ibiševiče však zlikvidoval Kasparov.

Po půl hodině hry tedy promarnil navýšení náskoku Džeko, jenž ze značky pokutového kopu netrefil branku, potrestání proto mohlo přijít čtyři minuty před pauzou. Největší šanci Arménie promarnil Henrikh Mkhitaryan, který z bezprostřední ale branku nedal. Po dlouhém nákopu Karamyana do pokutového území se Mkhitaryan dobře uvolnil a vypálil, skvělý zákrok však předvedl brankář Supíč, s pomocí tyče brance zabránil.

Čtvrthodiny před vypršením normální hrací doby Džeko ukázal, že jím neproměněná penalta nezamávala a skvěle uvolnil dalšího bosenského zabijáka Zlatana Muslimoviče. Ten vystřídal Ibiševiče a po pěti minutách pobytu na hřišti skóroval. Do konce půle se již nic nezměnilo a čekání Bosny na účast na vrcholné akci se po dlouhých letech může vyplnit. Ve středu hraje doma s Tureckem, Arménie s pokusí bojovat o body doma s Belgií.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3 (Misimovič 2, Džeko)....

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

docela pěknej kurs na to že je to jasná dvojka 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

tady to bude 0:7

Reagovat
smazaný uživatel

Bosna to ma paradne rozehrane....tip 2 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ligter

2:3, Arménie bude kousat

Reagovat
smazaný uživatel

já jsem vlastenec ,takže bosna do toho!(a taky emigrant)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele