Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 5
09.09.2009 18:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Arménie překvapila strádající Belgii 2:1

Arménie doma překvapila trápící se Belgičany a vůbec poprvé si v kvalifikaci o mistrovský šampionát připsala tři body. Belgie kvůli páté prohře v řadě definitivně ztratila naději na postup.

Arméni z dosavadních osmi zápasů vytěžili čtyři body - tři za dnešní nečekanou výhru nad Belgií, v pátém zápase pak rovněž doma remizovala 2:2 s Estonci. Právě s tímto pobaltským státem se budou svěřenci Vardana Minasyana prát o páté místo ve skupině 5. Geograficky již stát Asie se dokonce může poprat i o čtvrtou příčku, na které jsou právě bez formy hrající Belgičané.

Domácí tým se k nadšení svých horkokrevných fanoušků dostal do vedení již ve 24. minutě. Střelcem úvodní branky se stal Goharyan. Na svého krajana navázal po změně stran Hovsepyan a zajistil tak svému týmu dvoubrankové vedení. Za hosty dokázal již pouzze v nastavení snížit Van Buyten.

První půle byla zcela v rukou Arménů. Hosté si za celých pětačtyřicet minut nedokázali vytvořit jedinou vážnější příležitost a přenechávali tak roli dirigenta hry svým soupeřům. To se týmu Frankyho Vercauterena vymstilo po půlhodině hry. První střelu Goharyana sice dokázal brankář hostů zlikvidovat, na následnou dorážku stejného hráče byl již ale krátký - zasloužené vedení 1:0.

Domácí měli blízko i ke druhému gólu v úvodním poločase. Jako správný kapitán se ale tentokrát ukázal Timmy Simons, který míč vykopl téměř z brankové čáry. Nápor Arménů pokračoval i ve druhém poločase. Aktivita se jim vyplatila již pět minut po úvodním hvizdu sudího - kapitán domácích Hovsepyan proběhl statickou obranou soupeře a jednoduše překonal brankáře Gilleta - 2:0.

Belgičané se po druhé inkasované brance hnali do útoku, jejich snažení ale nemělo zdárného konce - téměř žádná započatá akce totiž nakonec nevedla k vážnější střele nebo šanci. V poslední minutě se nakonec hosté přeci jen dočkali - alespoň jeden gól totiž v poslední minutě nastavení vstřelil Daniel Van Buyten. Ani jeho snižovací gól ale nakonec tým Beneluxu nezachránil od potupné porážky od 125. týmu žebříčku FIFA.

Autor: Anna-Marie Kroupová / goal.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
Ligter

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře Arménci

Reagovat
kardous

coze?!to me pos..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele