základní skupiny - skupina D
28.06.2013 17:00 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Mexiko do třetice zabralo a čtyřmi góly odsunulo na dno Malijce

Do třetice všeho dobrého, tak přesně to platilo pro Mexičany, kteří bez větších potíží zvládli důležité utkání s Mali a nadále mohou pomýšlet na postup do vyřazovací fáze. Afričané se naopak definitivně rozloučili.

Mexičané své první dvě vystoupení na turnaji nezvládli a proti africkému mužstvu už potřebovali chtě nechtě zabrat, pokud chtěli i nadále myslet na postup (právě Mali zaujímalo se dvěma body třetí příčku). Lepší start si pak severoamerický celek ani přát nemohl: Germain Berthé ve druhé minutě svým nákopem oslovil Buena, který už poté neměl problém otevřít skóre - 0:1.

Oficiálně napsaná domácí ekipa se přitom doposud zaměřovala zejména na pevná zadní vrátka, tato snaha se tak rázem sesypala jako pověstný domeček z karet. I přesto se Mali snažilo, Diallo však hlavou nedokázal přesně zamířit. To strážce branky na opačné straně hřiště měl daleko větší penzum práce - likvidovat musel šanci aktivního Corony! Ten samý hráč si ovšem za pár okamžiků na zadní tyči vyčkal na centr ze standardní situace a přesnou hlavičkou zvýšil na 0:2!

Rychlé dvě branky logicky určily další ráz utkání, který už mnoho zajímavých možností nenabízel, Mexiko pohodlně kontrolovalo náskok a druhá strana se pro změnu na nic překvapivého nezmohla, na pozoru tam musel zůstávat opět spíše africký gólman. Fuentes však hlavičkoval neškodně a Corona ze tří nadějných situací rovněž neuspěl, když hned dvakrát trefil protihráče.

Stejný obraz hry plynule navázal i po obrátce. Bueno z ničeho nic po dobrém pasu běžel tváří v tvář na Berthého, ten však jeho šanci brzkým vyběhnutím zneškodnil! Za dalších pár minut měl pro změnu další šanci neúnavný Corona, jenž dostal nadýchaný centr do vápna, avšak z ideální střelecké pozice z bezprostřední blízkosti na afrického strážce branky opět nevyzrál!

Ke slovu se však poté dostali také afričtí hráči. Konkrétně to byl Nimaga, který se postavil k volnému přímému kopu z velké dálky a Sánchez měl najednou plné ruce i nohy práce! Těsně po hodině hry už se však Mali prosadilo: Samba Diallo se zpoza šestnáctky opřel do odraženého míče a Sánchez na jeho pohotový pokus u své pravé tyče nedosáhl - 1:2. Po kontaktní brance se tempo hry ještě více rozjelo... López oslovil ve výborné pozici Escobozu, ten však neudržel nervy na uzdě a trestuhodně na Germaina Berthého recept nenašel! Hrálo se nahoru dolu a šance střídala šanci!

Niane na opačné straně dal možnost na vyniknutí pro Nimagu, ten ale zazmatkoval a potom z bezprostřední blízkosti nechal vyniknout strážce mexické svatyně! Známé fotbalové rčení nedáš - dostaneš se tak vzápětí opět potvrdilo. Po prodlouženém dalekonosném nákopu od Sáncheze se hnal Escoboza z úhlu sám na branku a křižnou střelou Mexiko znovu uklidnil - 1:3!

Malijci museli od této chvíle hru definitivně otevřít a to pochopitelně hostům jedině nahrávalo. Další velkou možnost měl čerstvý Zamorano, stejně jako o chvíli později hned dvakrát Morales, avšak na skvěle chytajícího Berthého nevyzrál! A do třetice všeho dobrého i zlého to zkoušel Morales, opětovně ale nechal vyniknout strážce africké branky! Konečné slovo padlo však až čtyři minuty před koncem řádné hrací doby: Morales se pro změnu obsadil do role nahrávače a střídající Luna mezi nohami Berthého uzavřel skóre na konečných 1:4 pro Mexičany.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele