základní skupiny - skupina B
21.06.2013 17:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Korea otočila zápas s Kubánci a zapisuje si povinné tři body

Hodně těžký balvan jistě spadl po závěrečném hvizdu ze srdce Korejské republice, která musela proti podceňované Kubě dotahovat manko, ovšem dvěma zásahy po obrátce si nakonec kýžené vítězství zapsala.

Favorizovaní jihokorejští mladíci chtěli hned od úvodního rozehrání dokázat svoji fotbalovost, mičudu drželi na svých kopačkách, ovšem entuziasmem hýřící Kuba si za pomoci vysunutého napadání držela svého soupeře na distanc. Po sedmi minutách navíc z ničeho nic udeřilo: Reyes se na rohový kop vyšrouboval ze všech nejvýše a za pomoci břevna dopravil balón na místo určení - 1:0.

Ani tento moment však na průběhu hry nic výrazného nezměnil. Asijské mužstvo se ne a ne protlačit na dostřel Sanchezovy branky, zatímco druhá strana se zaměřila na rychlé kontry a především agilní Hernández přidělával korejské defenzivě nemalé potíže, avšak z největší příležitosti mířil pouze do tyče! Na odpověď jsme si museli počkat až do 30. minuty, kdy měl před sebou nadějnou střeleckou pozici Kang Sang-Woo, ale prostor ohraničený třemi tyčemi hledal marně. Korea s přicházejícím koncem první půle ještě stupňovala tlak, ovšem kýžená vyrovnávací trefa se neurodila.

To se však podařilo krátce po změně stran. Turecký sudí ukázal po jednom ze soubojů ve vápně na pokutový kop a Kwon Chang-Hong tvrdou přízemní střelou k levé tyči kubánské branky srovnal na průběžných 1:1! Korejci se s tímto stavem nespokojili, očekávaný nápor se však nekonal a kulatý nesmysl se následující minuty pohyboval hlavně ve středu hřiště.

Vynaložené úsilí však přece jen Asiatům přineslo kýženou odměnu. Kubě začaly dvacet minut před koncem řádné hrací doby pomaličku odcházet síly a na Sanchezovu branku se rázem valil jeden útok za druhým. Kim Sun-Woo ale na kmenového hráče kubánského Las Tunas nevyzrál a stejné vyústění měla i šance Kim Yong-Hwana! A do třetice měl po dalším z řady rohových kopů možnost Kang Sang-Woo, tomu se ovšem pro změnu nepodařilo zacílit do prostoru branky!

Nedáš - dostaneš. Přesně tohle pravidlo se mohlo opět potvrdit, když se po trestuhodné chybě hnal za míčem Hernández, Lee Chang-Geun však osvědčil dobré čtení hry a včasným vyběhnutím kubánský expres k míči nepustil! Zakrátko navíc Sang-Woo oslovil dalším přesným pasem Ryu Seung-Wooa, který v tísni poslal balón za Sanchezova záda, čímž zajistil Korejské republice velice cenné tři body - 1:2.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
hradec

Kuba 0:4 Korejská republika

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele